• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Archief voor Boter

Boter

Kiwi meringue taart

21 februari 2019 door ohmydish Reageer

Kiwi meringue taart

Deze kiwi meringue taart bestaat uit een zelfgemaakte taartbodem, zachte kiwi crème, rijpe kiwi’s en een dikke laag meringue.

In categorie: Taart en cake Tags: blindbakbonen, bloem, boter, citroen, citroensap, ei, eidooier, eidooiers, eieren, eigeel, eigelen, eiwit, eiwitten, gebrand eiwit, kiwi, Kiwi meringue taart, kiwi's, maizena, melk, meringue, rijpe kiwi, roomboter, suiker, taartbodem, volle melk, zelfgemaakte taartbodem, zout

Oeufs en meurette – gepocheerde eieren in rode wijnsaus

19 februari 2019 door ohmydish Reageer

Oeufs en meurette – gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.

In categorie: Lunch, Ontbijt Tags: azijn, bloem, boter, bouquet garni, champignons, droge rode wijn, ei, eieren, eieren pocheren, gepocheerd ei, gepocheerde eieren, gepocheerde eieren in rode wijnsaus, gerookte spekplakken, knoflook, knoflookteen, laurierblad, Oeufs en meurette, peper, rode wijn, roomboter, rozemarijn, spek, spekjes, spekplakken, stokbrood, tijm, ui, vers ei, verse eieren, water, zout

Kruidige zuurkoolschotel met banaan

16 februari 2019 door ohmydish Reageer

Kruidige zuurkoolschotel met banaan

Deze kruidige zuurkoolschotel met banaan moet je echt eens proberen. Met een krokant korstje, smeuïge banaan, ketjap en kruidige aardappelpuree.

In categorie: Hoofdgerechten, Winter recepten Tags: aardappelen, aardappelpuree, aardappels, banaan, bananen, boter, gehakt, half-om-half gehakt, kerrie, ketjap, ketjap manis, ketjap medja, knoflook, knoflooktenen, kruidig, Kruidige zuurkoolschotel met banaan, melk, ovenschotel, paneermeel, peper, roomboter, rundergehakt, sambal, sambal badjak, ui, zout, zuurkool, zuurkoolschotel

Wentelteefjes met frambozen

5 februari 2019 door ohmydish Reageer

Wentelteefjes met frambozen

Wentelteefjes met frambozen kunnen eigenlijk altijd. Maak ze in de vorm van een hart voor een snel ontbijt tijdens Valentijnsdag.

In categorie: Brood recepten, Ontbijt, Valentijnsdag Tags: brioche, brioche brood, ei, eieren, framboos, frambozen, frambozensaus, melk, pain perdu, poedersuiker, suiker, valentijnsdag ontbijt, volle melk, wentelteefjes, Wentelteefjes met frambozen

Parmentier met gehakt en pompoen

19 januari 2019 door ohmydish 2 Reacties

Parmentier met gehakt en pompoen

Parmentier met gehakt en pompoen is een ovenschotel uit de Franse keuken die perfect past bij de herfst en winter. De klassieke versie is zonder pompoen.

In categorie: Herfst recepten, Hoofdgerechten, Winter recepten Tags: aardappelpuree, aardappelpuree met kaas, boter, franse ovenschotel, gehakt, geraspte kaas, knoflook, knoflooktenen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, ovenschotel, Parmentier met gehakt en pompoen, peper, pompoen, pompoenpuree, room, roomboter, rundergehakt, ui, wortel, zout

Truffade

10 januari 2019 door ohmydish 4 Reacties

Truffade

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!

In categorie: Bijgerechten Tags: aardappelen, aardappels, auvergne, boter, cantal, cantal kaas, frans streekgerecht, franse kaas, gerookte spekjes, knoflook, knoflookteen, peper, peterselie, roomboter, spek, spekjes, streekgerecht auvergne, Truffade, vastkokende aardappelen, vastkokende aardappels, verse peterselie, zout

Appel brioche

15 december 2018 door ohmydish 10 Reacties

Appel brioche

Deze appel brioche ziet er feestelijk uit, een heerlijke aanvulling voor de brunch tijdens de feestdagen. Gemaakt met appel, kaneel en zelfgemaakt deeg.

In categorie: Brood recepten, Herfst recepten, Kerstrecepten, Taart en cake Tags: appel, Appel brioche, bloem, boter, brioche, brioche brood, brioche deeg, brood bakken, droge gist, ei, eieren, elstar, gist, golden delicious, instant gist, jonagold, kaneel, kaneel-suiker, kaneelsuiker, lauwwarme melk, melk, roomboter, suiker, volle melk, zachte boter, zout

Appel meringue taart

9 december 2018 door ohmydish 4 Reacties

Appel meringue taart

Deze appel meringue taart heeft alles wat je zoekt in een perfecte herfsttaart. Een krokante bodem, romige appelvulling en zachte meringue.

In categorie: Herfst recepten, Taart en cake Tags: amandelschaafsel, appel, Appel meringue taart, appels, appeltaart, bloem, boter, creme fraiche, ei, eieren, eigeel, eiwit, elstar, golden delicious, jonagold, romige appeltaart, roomboter, suiker, taartbodem, vanille, vanille extract, zachte appeltaart, zachte boter, zelfgemaakte taartbodem, zout

Kalkoengebraad met citroen-kruidenkorst

6 december 2018 door ohmydish Reageer

Kalkoengebraad met citroen-kruidenkorst

Op zoek naar een fris en mals pronkstuk tijdens het (kerst)diner? Maak dan eens kalkoengebraad met citroen-kruidenkorst, klaar binnen een uur.

In categorie: Hoofdgerechten, Kerstrecepten Tags: aceto balsamico, balsamico, balsamico azijn, balsamico azijn met truffel, boter, citroen, citroenrasp, citroensap, gevogelte, gevogelte fond, kalkoen, kalkoengebraad, Kalkoengebraad met citroen-kruidenkorst, Kalkoenrollade met citroen-kruidenkorst, knoflook, knoflookteen, knoflooktenen, kruidnagel, mosterd, paneermeel, peper, peterselie, roomboter, sjalot, sjalotjes, verse peterselie, zachte boter, zout

Banoffee taart

8 november 2018 door ohmydish Reageer

Banoffee taart

Een banoffee taart is een bekende taart met banaan, karamel en slagroom. Niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel nog even op wachten.

In categorie: Taart en cake Tags: appelstroop, banaan, bananen, banoffee, Banoffee taart, boter, chocola, chocolade, droge koekjes, dulce de leche, gecondenseerde melk, koekjes, maria koekjes, no bake taart, nougatine, pure chocolade, room, roomboter, slagroom, stroop

Rundergebraad met kweepeer en pompoen

6 november 2018 door ohmydish Reageer

Rundergebraad met kweepeer en pompoen

Rundergebraad met kweepeer en pompoen is een heerlijk herfst gerecht dat perfect is tijdens een etentje. Klaar in een uur, rundvlees met aardse smaken, mm!

In categorie: Hoofdgerechten, Kerstrecepten Tags: aardappels, aardappels uit de oven, boter, kaneel, kweepeer, kweeperen, mosterd, olijfolie, peper, pompoen, roomboter, rundergebraad, Rundergebraad met kweepeer en pompoen, rundvlees, rundvlees uit de oven, ui, zout

Witte chocolade en yuzu lava cake

30 oktober 2018 door ohmydish Reageer

Witte chocolade en yuzu lava cake

De bekende moelleux au chocolat is een heerlijk cakeje met pure chocolade. Deze witte chocolade en yuzu lava cake is een frisse variatie op de klassieker!

In categorie: Kerstrecepten, Taart en cake, Toetjes Tags: bloem, boter, citrus, citrus cake, ei, eieren, kerst, kerst dessert, kerst recept, lava cake, lopende chocolade cake, moelleux au chocolat, moelleux au chocolat blanc, roomboter, suiker, verse yuzu, warm dessert, warme cake, witte chocolade, Witte chocolade en yuzu lava cake, yuzu, yuzu rasp, yuzu sap

  • Pagina1
  • Pagina2
  • Pagina3
  • …
  • Pagina13
  • Volgende pagina »

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1183 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!