Gefrituurde courgette bloemen zijn een ware delicatesse in de zomer. Deze tempura courgettebloemen in een krokant deegjasje zijn makkelijk om te maken en echt een aanrader.
In het voorjaar hangen de witte bloemen in trosjes aan bomen en ze ruiken heerlijk. Maak er eens acacia siroop van, want ze smaken ook nog eens heerlijk!
Acacia ken je vast wel van de honing, maar wist je dat je de bloemen ook zelf kunt plukken en eten? Dip ze in beslag en maak dan eens zelf deze makkelijke acacia beignets.
Wow, citroen pavlova met lavendel siroop is een zoet en mooi dessert dat wordt geserveerd met eetbare bloemen. Krokant van buiten en zacht van binnen, mm!
De lente en zomer zijn perfect voor salades. Probeer deze groene aspergesalade met eetbare bloemen eens, een fris voorgerecht welke binnen no-time op tafel staat.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.