Gerechtsoort: bijgerecht

176 Recepten

 


Geroosterde pompoen met rode ui en truffel

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen

Deze geroosterde pompoen met rode ui en truffel is een heerlijk bijgerecht voor bij tagliatelle of andere pasta. Serveer met (verse) truffel en balsamico.


Tomatensalsa

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een tomatensalsa is heerlijk fris, maar ook een beetje pittig. Te serveren als 'saus' bij vlees, vis en rijst of te serveren op brood en zelfs bij loempia's


Courgettekoekjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (49)

Deze courgettekoekjes zijn heerlijk als snack met een frisse dip of serveer ze als bijgerecht tijdens de lunch of avondeten. Erg veelzijdig dus!


Koolrabi in roomsaus

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een ouderwets en makkelijk bijgerecht is deze koolrabi in roomsaus. Maak zelf bechamelsaus en geef de koolrabi een heerlijk en leuk kleurtje met kruiden.


Pittige aardappelpartjes uit de oven

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze pittige aardappelpartjes uit de oven zijn nóg lekkerder gemaakt door toevoeging van geraspte kaas. Een heerlijk krokant bijgerecht.


Pastasalade met geroosterde groenten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Pastasalade met geroosterde groenten is een heerlijk bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Klaar binnen een half uur en zó lekker!


Labneh met knoflook en granaatappel

Kooktijd 12 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze dip is een klassieker uit de Libanese keuken, heerlijk om te serveren met (pita)brood. Probeer zelf eens deze labneh met knoflook en granaatappel.


Frisse courgette salade met mozzarella

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze frisse courgette salade met mozzarella is een heerlijk fris bijgerecht. Of als een heerlijke lichte en snelle salade als voorgerecht of lunch.


Rijstsalade met stoofpeertjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Salades zijn altijd overheerlijke bijgerechten bij de barbecue, maar je kunt deze vegetarische rijstsalade met stoofpeertjes ook als lunch serveren.


Frisse krieltjessalade

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Dit is nog eens een aardappelsalade die totaal anders is dan je gewend bent. Heerlijke frisse krieltjessalade met basilicum, yoghurt, limoen en courgette.


Gestoomde Parijse worteltjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Er is niets lekkerder dan verse wortels. Gestoomde Parijse worteltjes zien er niet alleen leuk uit, ze behouden al hun smaak en vitaminen.


Gefermenteerde kool en wortel

Kooktijd 8 uur 44 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze gefermenteerde kool en wortel maak je op dezelfde manier als zuurkool, maar lijkt een beetje op atjar. Absoluut de moeite waard om op te wachten!


Gewokte groenten met kerrie

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Maak eens deze gewokte groenten met kerrie, cashewnoten en o.a. spinazie als bijgerecht. Makkelijk te maken en binnen 20 minuten op tafel.


Stoofsla

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Ouderwetse stoofsla, iedereen kent het vast wel. Zo niet, dan is het absoluut de moeite waard dit eens te maken. Een hele krop sla gestoofd in boter met ham


Brood van rode linzen en geroosterde paprika

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een brood van rode linzen en geroosterde paprika is een kruidig Indiaas bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld een bonenschotel. Klaar binnen een uur.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.