Zelf passata maken is niet moeilijk, in dit recept voeg ik smaakmakers zoals ui en knoflook toe maar gebruik enkel tomaten voor een echte basis passata.
Dit basisrecept voor een taartbodem is ideaal, want het is makkelijk en goedkoop. Je kunt het taartdeeg daarna vullen met allerlei lekkers zoals je favoriete fruit.
Zelfgemaakte praliné is veel lekkerder dan kant-en-klaar en het is ook nog eens gemaakt in een half uur. Een heerlijke basis voor taart, koek of desserts.
Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.
Met maar 4 ingrediënten maak je al zelfgemaakte dunne en luchtige pannenkoeken. Gebruik dit makkelijke recept om heerlijk zoete of hartige pannenkoeken te maken.
Een kruidige en makkelijke sladressing die te combineren is bij elk soort salade. Het is een basis vinaigrette, maar dan boordevol verse kruiden.
Zelfgemaakte knoflooksaus die je naar wens sterker van smaak kunt maken. Gemaakt met knoflook, frisse yoghurt en verse bieslook. Klaar in minder dan 10 minuten.
Zandkoekjes zijn makkelijke koekjes die iedereen ooit wel eens heeft gemaakt, waarschijnlijk al van jongs af aan. Ik maakte ze eens met andere vormpjes.
Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.
Zelf visbouillon maken duurt niet lang, maximaal 30 minuten! Het geeft net dat beetje extra smaak aan soepen, sauzen en stoofpotjes.
Het is weer bijna herfst! Tijd voor een seizoen vol geweldige gerechten, zoals deze champignonbouillon. Basis voor soepen, sauzen en stoofpotten.
Zelf bouillon maken is zoveel lekkerder, het is niet moeilijk en je kunt er allerlei restjes groenten in doen.
Zelf groentebouillon maken is erg makkelijk en heerlijk als basis voor veel verschillende soorten soepen, sauzen en stoofpotjes.
Er zijn veel verschillende soorten bouillons, deze kippenbouillon is heerlijk vol van smaak. Een goede manier om je koelkast leeg te maken.
Met maar een handjevol ingrediënten kun je makkelijk zelf pesto maken en deze heeft zó ontzettend veel smaak. Deze saus wordt ook wel pesto genovese genoemd.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.