Gerechtsoort: aardappel

199 Recepten

 


Aardappelgratin met ui

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.


Zoete aardappel curry met krokante kikkererwten

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegetarische zoete aardappel curry met krokante kikkererwten staat binnen 50 minuten op tafel. Een beetje pittig, een beetje fris en vrij makkelijk te maken.


Poutine

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

In Canada eten ze Poutine als comfort food, op dezelfde manier zoals wij de kapsalon kennen. Zelfgemaakte friet met kaas en een heerlijke saus, om van te smullen!


Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.


Aubergine gratin

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Voor deze aubergine gratin worden de aubergines eerst nóg smaakvoller gemaakt in een grillpan. Extra lekker door een krokante laag kaas en een makkelijke tomatensaus.


Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Makkelijke geroosterde rode aardappels met paprika is een ideaal bijgerecht met weinig ingrediënten. De paprika geeft de aardappels een licht rokerige smaak.


Indiase curry-kokossoep met kip

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een kruidige Indiase curry-kokossoep met kip wordt nog lekkerder met een zelfgemaakte curry pasta. Klaar in ongeveer 40 minuten, heerlijk als lunch.


Geroosterde groenten met kurkuma

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze geroosterde groenten met kurkuma zijn een overheerlijk en makkelijk bijgerecht. Met pastinaak, venkel en zoete aardappel. Klaar in 45 minuten.


Preisoep

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een heerlijke basis preisoep, met kaas, room en eventueel croutons. Klaar in een half uurtje en extra lekker als vullende lunch. Recept voor 8 personen.


Pastinaak stamppot

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!


Hutspot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Zuurkoolstamppot

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een klassieke zuurkoolstamppot zonder poespas is op zijn tijd ontzettend lekker. Ook te maken zonder spekjes, heerlijke smeuïge stamppot, mm!


Patatas bravas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.


Gado gado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.