Keuken: zeeland

1 Recepten

Recepten uit de Zeeuwse keuken.


Zeeuwse mosselen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

In 15 minuten Zeeuwse mosselen op tafel zetten? Dat kan! Recept voor 2 personen, lekker met prei, witte wijn en wortel.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zeeuwse mosselen ? In 15 minuten Zeeuwse mosselen op tafel zetten? Dat kan! Recept voor 2 personen, lekker met prei, witte wijn en wortel.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen

Zeeuwse mosselen

Ingrediënten


  • 2 kilo mosselen
  • 50 gram boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • Halve prei
  • 1 peen / grote wortel
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • Klein handje selderijblaadjes
  • Aantal takjes peterselie
  • Peperkorrels
  • Zout naar smaak

Bereiding

(19)
1
Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. 
2
Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. 
3
Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open
4
Pel de ui, knoflook en wortel. Was de prei, peterselie en selderijblaadjes. Snijd de ui, knoflook, peen (of wortel) en prei in kleine stukjes. Snijd de peterselie en selderijblaadjes grof.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.