Keuken: wereld

1.345 Recepten

Recepten uit keukens van over de hele wereld die niet specifiek in één bepaalde keuken te plaatsen zijn. Dit kunnen gerechten zijn waarvan de exacte oorsprong onbekend is, of omdat het gerecht een mix is van verschillende soorten keukens.


Satéburgers

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Maak een heerlijke lunch met deze satéburgers. Lekker met zelfgemaakte satésaus en gebakken uitjes. Recept voor 2 personen.


Boerenomelet

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een lekker broodje maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een boerenomelet is zó klaar, lekker met wortel, erwtjes en paprika. Recept voor 2 broodjes.


Sushi bowl met bief teriyaki

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Sushi met vis is lekker, maar niet voor iedereen ideaal. Sushi bowl met bief teriyaki is overheerlijke sushi, maar dan zonder het gedoe met rollen.


Gekarameliseerde appel met fudge

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een makkelijk toetje, het lijkt op een overheerlijke appeltaart vulling. Maar deze gekarameliseerde appel met fudge is zonder deeg en heel snel klaar.


Romige maïssoep

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.


Aardappel-bloemkool gratin

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Een aardappel-bloemkool gratin is een fantastisch bijgerecht. Een romige ovenschotel met een knapperig kaaskorstje, jammie! Bloemkool op zijn best!


Spruitjes met appel en banaan

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Hartig, zoet en vrolijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Deze spruitjes met appel en banaan zijn in maar 15 minuten klaar!


Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Je hoeft de aardappelen niet eens te schillen! Lekker krokante aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en knoflook, makkelijk doordeweeks recept.


Pasta met makreel en zoete aardappel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Noten-dadelbrood

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Maak je eigen noten-dadelbrood, gemaakt met verse dadels, gist en yoghurt. Heerlijk met een laag gezouten boter of bij een kaasplankje.


Witte chocolade cheesecake met speculaas

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (162)

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig geworden is?


Lenteuisoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Met maar een paar ingrediënten zet je in 40 minuten deze heerlijke, goedkope en snelle lenteuisoep op tafel. Recept voor 10 personen.


Ovenschotel met romige kip

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een ovenschotel met romige kip is makkelijk en overheerlijk. Kip, spekjes, knoflook, knolselderij en aardapppel, wat wil je nog meer? Klaar in 3 kwartier.


Vullende pannenkoek met zalm

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

In maar een kwartier tijd is deze vullende zalm pannenkoek en spinazie klaar! Geschikt als avondmaaltijd, recept voor 1 persoon.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kipshoarma met pitabrood ? Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.

Ingrediënten


  • 1 kilo kippendijen (zonder bot)
  • 8 pita broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen korianderzaad
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Halve liter naturel yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Om mee te garneren: rode uien, sla en groene paprika

Bereiding

(19)
1
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel. 
2
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes. Kipshawarma (kipshoarma)
3
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. 
4
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.