Keuken: wereld

1.346 Recepten

Recepten uit keukens van over de hele wereld die niet specifiek in één bepaalde keuken te plaatsen zijn. Dit kunnen gerechten zijn waarvan de exacte oorsprong onbekend is, of omdat het gerecht een mix is van verschillende soorten keukens.


Basisrecept taartbodem

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Dit basisrecept voor een taartbodem is ideaal, want het is makkelijk en goedkoop. Je kunt het taartdeeg daarna vullen met allerlei lekkers zoals je favoriete fruit.


Peultjes met knoflook en gember uit de wok

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Deze peultjes met knoflook en gember uit de wok staan binnen een kwartier op tafel. De perfecte knapperige groenten als bijgerecht.


BBQ varkensvlees en perzik spiesen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Maak eens deze bbq varkensvlees en perzik spiesen, gegarandeerd een succes. De combinatie van gemarineerd varkensvlees, salie en zoete perzik is heerlijk.


Curry van delicata pompoen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze curry van delicata pompoen kan natuurlijk ook gemaakt worden van andere soorten pompoen, want dan is deze curry net zo lekker!


Kippenpoten uit de slowcooker

Kooktijd 4 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (151)

Deze kippenpoten uit de slowcooker zijn zo mals dat de kip van het bot valt. Heerlijk met ketjap, limoen, kaneel en meer.


Gekruide hartige crêpes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze gekruide hartige crêpes zijn een perfect bijgerecht bij bijvoorbeeld een curry, eens iets anders dan curry met rijst. Met knoflook, gember en meer.


Rode pesto pasta met serrano ham

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Vol-romige pasta met rode pestosaus en serranoham. Ideaal als vullende maaltijd, recept voor 4 personen. Klaar in minder dan 20 minuten.


Geroosterde rode bieten

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zoiets simpels, dat zo ontzettend lekker kan zijn! Geroosterde rode bieten uit de oven of van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht of in de salade.


Kervelsoep met croutons

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Kervelsoep met croutons is een zeer snelle soep met weinig ingrediënten. Verse kervel geeft deze soep een prachtige groene kleur en een lichte anijs smaak.


Crêpes met praliné en chocolade

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Pannenkoeken zijn al ontzettend lekker, maar de dunne crêpes zijn nóg lekkerder. Wat dacht je van deze heerlijke crêpes met praliné en chocolade? Yum!


Tafelzuur: zoetzure groenten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.


Zalmburgers

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze zalmburgers zijn heerlijk fris, serveer ze op een broodje met gegrilde courgette. Zonder broodje zijn deze krokante zalmburgers ook een aanrader.


Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees is een heerlijk eenpansgerecht met aardappels en groenten, ook lekker als vegetarische maaltijd zonder vlees.


Basis cake

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een basis cake is makkelijk te maken en kan voor elke gelegenheid. Een simpel plakje cake, of maak er een luxe cake van met vers fruit en slagroom.


Kersen in port

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Lekkere verse kersen ingemaakt in port, ideaal om je kersen jarenlang goed en veilig te bewaren!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kipshoarma met pitabrood ? Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.

Ingrediënten


  • 1 kilo kippendijen (zonder bot)
  • 8 pita broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen korianderzaad
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Halve liter naturel yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Om mee te garneren: rode uien, sla en groene paprika

Bereiding

(19)
1
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel. 
2
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes. Kipshawarma (kipshoarma)
3
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. 
4
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.