Keuken: wereld

1.352 Recepten

Recepten uit keukens van over de hele wereld die niet specifiek in één bepaalde keuken te plaatsen zijn. Dit kunnen gerechten zijn waarvan de exacte oorsprong onbekend is, of omdat het gerecht een mix is van verschillende soorten keukens.


Vegetarische wraps met bloemkool en bonen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze vegetarische wraps met bloemkool en bonen zijn een ideale doordeweekse maaltijd met extra groenten. Heerlijk met feta en een kruidige en frisse yoghurtsaus.


Walnotencake met walnotenlikeur

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een smeuïge walnotencake met walnotenlikeur is een heerlijke cake met stukjes walnoot en een volle notensmaak. Garneer eventueel met chocolade, maar zonder ook nog steeds erg smaakvol.


Aardpeersoep

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een heerlijke romige aardpeersoep is een smaakvolle soep die perfect is voor de herfst en feestdagen. Extra lekker met hazelnoten en een vleugje nootmuskaat.


Pastinaak frietjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Deze pastinaak frietjes zijn heerlijk tijdens de herfst en een perfect bijgerecht tijdens de feestdagen. Een smaakvol en gezond alternatief voor standaard friet.


Basisrecept tulband cake

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Dit basisrecept voor een tulband cake is een makkelijke cake met een prachtige vorm. Door de poedersuiker wordt de heerlijke luchtige tulband cake extra feestelijk, met een vleugje vanille.


Faux gras (vegan)

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een vegan versie van de bekende foie gras: makkelijk te maken met o.a. kikkererwten en champignons. Heerlijk als voorgerecht of op de borrelplank tijdens de feestdagen.


Balsamico uitjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze balsamico uitjes zijn heerlijk als hapje en ideaal in combinatie met bijvoorbeeld (vegan) paté. Zachte kleine uien in een heerlijke balsamico siroop maak je met weinig ingrediënten.


Koolrabi soep

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen

Deze koolrabi soep krijgt een extra volle smaak door de koolrabi eerst te roosteren in de oven. Een romige koolrabisoep met een vleugje laurier en tijm, een heerlijke herfst soep.


Pompoen uit de oven

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze pompoen uit de oven heeft een subtiele kruidige smaak en is een perfect bijgerecht voor de herfst. Heerlijk met bijvoorbeeld stoofvlees en aardappelpuree.


Koolrabi ovenschotel

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een heerlijke koolrabi ovenschotel met aardappel, spekjes, prei en meer. De walnoten geven de ovenschotel een perfecte textuur en geven het gerecht een herfstig tintje.


Spitskool wokken

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Spitskool wokken is heel makkelijk en zonder veel gedoe en weinig ingrediënten maak jij binnen een handomdraai een heerlijk bijgerecht. Deze spitskool uit de wok past bij veel soorten gerechten.


Pompoen wortelsoep

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze romige pompoen wortelsoep is een heerlijke variatie op de standaard pompoensoep. Een verrassende en zachte soep met kruiden die extra lekker is tijdens een koude herfstdag.


Vegetarische traybake

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een vegetarische traybake is een makkelijke doordeweekse maaltijd, want de oven doet het werk. Deze traybake met halloumi is extra lekker met pesto, knoflook en broccoli.


Spaghettipompoen bereiden doe je zo

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een spaghettipompoen bereiden is makkelijker dan je misschien zou denken en is een heerlijk alternatief voor spaghetti of andere pasta. Heerlijk met een pastasaus of een klontje boter en knoflook.


Rode bieten tartaar

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kipshoarma met pitabrood ? Heerlijk geurende kipshoarma (kipshawarma) gemaakt van kippendijen met pitabroodjes, rode ui, groene paprika en een lekkere knoflooksaus.

Ingrediënten


  • 1 kilo kippendijen (zonder bot)
  • 8 pita broodjes
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Halve theelepel gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel gemalen korianderzaad
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook
  • Halve liter naturel yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Om mee te garneren: rode uien, sla en groene paprika

Bereiding

(19)
1
Meng alle kruiden om een heerlijk kruidenmengsel te maken. Snijd de kippendijen in kleinere stukjes en marineer tenminste 4 uur lang in het kruidenmengsel. 
2
Je kunt ondertussen eventueel zelf pitabroodjes maken, of gebruik kant-en-klare broodjes. Kipshawarma (kipshoarma)
3
Maak een makkelijke knoflooksaus door de teentjes knoflook fijn te snijden en te vermengen met de yoghurt en mayonaise. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. 
4
Bereid de garnering voor, snijd de rode ui en groene paprika in stukjes. Was de sla en snijd in kleinere stukken. 

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.