Keuken: spaans

37 Recepten

Spaanse drankjes
Spaanse drankjes
4 Recepten
Spaanse lunch
Spaanse lunch
10 Recepten
Spaanse tapas
Spaanse tapas
14 Recepten

Op zoek naar lekkere Spaanse recepten? Zoals een heerlijke paella, albondigas of hapjes. Creëer thuis een Mediterraan feestmaal met onze favoriete recepten, van klassieke gerechten tot recepten met een twist.

De Spaanse keuken bestaat uit veel verschillende regionale keukens, waaronder de Baskische, Catalaanse, Galische of Andalusie. Elke regio heeft sterke verschillen, met een variatie aan verschillende verse ingredienten die in Spanje te vinden zijn.


Catalaanse Fideuá de pollo

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten.


Huevos rotos - Spaanse gebroken eieren

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Huevos rotos con jamón zijn heerlijk simpele eieren op friet met rauwe ham. Deze friet kun je zelf maken van aardappelen, maar dit is niet noodzakelijk.


Pittige gamba's

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!


Paella met kip en chorizo

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Een paella is zo'n gerecht dat geweldig buiten te maken is, gezellig boven een vuurtje of gaspit. Deze paella met kip en chorizo is extra lekker met een heerlijke 'socarrat'.


Makkelijke sangria

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een super makkelijke sangria met vers fruit, klaar binnen een kwartier en perfect tijdens een warme dag. Serveer 'm koud!


Gebakken chorizo

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijk tapas recept voor bij een glas rode wijn of een biertje. Met maar 3 ingrediënten en klaar in maar 5 minuten tijd!


Knoflookgarnalen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Kort gebakken knoflookgarnalen in een pittige knoflook-olijfolie. Simpel en snel op tafel te zetten, recept voor 4 personen.


Patatas bravas

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Patatas bravas kent iedereen, het staat op elke menukaart in een tapasrestaurant. Deze krokante aardappels met pittige tomatensaus kun je ook zelf maken.


Carajillo - koffie cocktail

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Heb je al eens van een carajillo gehoord? Een overheerlijke cocktail met licor 43 en koffie. Overheerlijk na het diner, zowel warm als koud te serveren.


Spaanse omelet

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit Spaanse omelet is een echte klassieker, heel simpel met aardappels, eieren en verder weinig poespas. Heerlijk als lunch, tapas of avondmaaltijd.


Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Een ontzettend eenvoudig recept voor tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham. Deze mag niet ontbreken op je volgende feestje met tapas!


Paella

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Houd je ook zo van paella? Alles in 1 grote pan, bij voorkeur in de open lucht, maar binnen kan natuurlijk ook. Het ziet er ook mooi uit, dus pak een vork!


Empanadas met kip en chorizo

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 5 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Empanadas met kip en chorizo met zelfgemaakt deeg, een geweldige rode uien salsa en een heerlijke vulling met kaas.


Chorizo taco's met ingelegde rode bieten

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Pittige chorizo taco's met friszure ingelegde rode bieten met baby spinazie is snel en makkelijk te maken. Perfect gerecht voor elke dag van de week


Tapas van artisjokharten en tomaten

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Lekker en snelle tapas van artisjokharten en tomaten, klaar in 10 minuten. De combinatie is erg lekker en zal je zeer zeker verrassen!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pittige gamba's ? Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!

Categorie Bijgerechten Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen

Pittige gamba's

Ingrediënten


  • 8 grote verse gamba's
  • 2 knoflooktenen
  • Klein rood pepertje
  • ½ limoen
  • Tabasco
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Klein bosje verse bieslook

Bereiding

(38)
1
Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.
2
Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.
3
Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.
4
Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.Pittige gamba's

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.