Keuken: nederlands

25 Recepten

Brabants
Brabants
1 Recepten
Drenthe
Drenthe
1 Recepten
Limburgs
Limburgs
20 Recepten
Zeeland
Zeeland
1 Recepten
Zuid-Holland
Zuid-Holland
2 Recepten

De allerlekkerste Nederlandse recepten kun je hier vinden! Denk aan een heerlijke stamppot, hete bliksem, worstenbroodjes, frikandellen, bami, nasi en nog veel meer. Maak vandaag nog heerlijke Hollandse gerechten die je zó op tafel zet. 


Zelf kapsalon maken

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (91)

Een bekende Rotterdamse klassieker van de snackbar: kapsalon. Een heerlijke vette hap met patat, shoarma, sla en knoflook. Zelfgemaakt nog lekkerder!


Zelf ravigottesaus maken

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Deze heerlijke romige saus is super lekker bij vis, bekend van de kibbeling bij de viskraam. Wist je dat zelf ravigottesaus maken heel makkelijk is?


Limburgse harde wafels

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Een heerlijk ouderwets recept van mijn oma voor Limburge harde wafels. Deze worden ook wel 'bewaar wafels' genoemd, je kunt ze namelijk vrij lang bewaren.


Ouderwetse komkommersalade (uit de jaren 70)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (68)

Deze ouderwetse komkommersalade met azijn is lekker fris en kun je het beste bij een pittig gerecht serveren. Deze zet je binnen een handomdraai op tafel!


Havermout pannenkoeken met banaan

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze havermout pannenkoeken met banaan zijn een perfecte keuze om de dag mee te beginnen. Heerlijk vullende bananenpannenkoeken!


Aspergesoep met spekjes

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze aspergesoep met spekjes, ei en peterselie zit boordevol smaak. Heerlijk romig zonder het toevoegen van room.


Zelfgemaakte kipkroketten

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze zelfgemaakte kipkroketten zijn lekker als snack, op een broodje of tijdens het avondeten met friet en een salade. Makkelijk én lekker!


Aardappel-knolselderijpuree

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Een smeuïge aardappel-knolselderijpuree die makkelijk te maken is en daarom het perfecte bijgerecht met extra groenten. Heerlijk romig en zacht van smaak.


Groene kool stamppot

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (57)

Deze groene kool stamppot is extra lekker met cashewnoten, ketjap en rookworst. Een verrassende combinatie die ook nog eens snel klaar is.


Zoete aardappel stamppot met witlof

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Deze zoete aardappel stamppot met witlof is een goede combinatie met de nootachtige smaak van rucola. De witlof is extra lekker omdat deze gekarameliseerd is.


Zelfgemaakte bamischijf

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!


Goulashkroket

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Eet jij wel eens een goulashkroket? Wist je dat je deze ook zelf kunt maken, met mals rundvlees, paprika en meer in een krokant jasje. Yum!


Snijbonenstamppot

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (51)

Deze snijbonenstamppot is heerlijk smeuïg en extra smaakvol met mosterd en spekjes. Zonder spekjes ook een erg lekkere vegetarische stamppot.


Wafels

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (48)

Volgens oude traditie worden er tijdens oud en nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.


Speculaas tiramisu

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze speculaas tiramisu is perfect voor het heerlijke Sinterklaas avondje. Een luchtige tiramisu zonder drank, maar met karamel voor nog meer smaak. Extra lekker in combinatie met de speculaasjes.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf frikandellen maken ? Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf frikandellen maken

Ingrediënten


  • 330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
  • 1 kipfilet
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1.5 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

(148)
1
Mocht je gebruik maken van speklappen met zwoerd (huid), verwijder deze dan eerst om te voorkomen dat er harde stukjes in de frikandellen komen.
2
Snijd al het vlees met behulp van een koksmes en snijplank in grove stukken, dit hoeft niet heel precies aangezien dit in de keukenmachine heel fijn zal worden vermalen. Pel de knoflook en ui, snijd ook deze in grove stukken.
3
Let op: het is niet mogelijk het vlees en dergelijke met een blender te vermalen. Een blender is niet krachtig genoeg en kan droge ingrediënten niet optimaal verwerken. Je hebt om het vlees te vermalen dus een keukenmachine nodig. 
4
Voeg alle kruiden (mosterdzaad, gemberpoeder, korianderpoeder, witte peper, zout en paneermeel) toe aan het kommetje en vermeng dit goed samen.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.