Keuken: nederlands

25 Recepten

Brabants
Brabants
1 Recepten
Drenthe
Drenthe
1 Recepten
Limburgs
Limburgs
20 Recepten
Zeeland
Zeeland
1 Recepten
Zuid-Holland
Zuid-Holland
2 Recepten

De allerlekkerste Nederlandse recepten kun je hier vinden! Denk aan een heerlijke stamppot, hete bliksem, worstenbroodjes, frikandellen, bami, nasi en nog veel meer. Maak vandaag nog heerlijke Hollandse gerechten die je zó op tafel zet. 


Hollands stoofpotje met rookworst

Kooktijd 3 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een overheerlijk Hollands stoofpotje met rookworst, stoofvlees, aardappelen en groenten is een winters éénpansgerecht bomvol smaak. Een makkelijke volledige maaltijd die wel even tijd nodig heeft.


Koolraappuree met gehaktballen

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een heerlijke smeuïge koolraappuree met gehaktballen is het perfecte winterse gerecht voor koude dagen. De koolraap heeft een zachte en zoete smaak terwijl de aardappelen deze puree stevig maakt.


Stroopwafel toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een toetje in een glaasje is altijd een goed idee, ze zijn makkelijk om te maken en je kunt ze vooraf klaar zetten. Dit stroopwafel toetje met roomkaas en karamel heeft weinig ingrediënten en veel smaak!


Bruine bonenschotel

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een bruine bonenschotel met speklappen is een heerlijke winterse maaltijd. Een vullende stoof met o.a. aardappelen en savooiekool en de speklappen zijn extra lekker met mosterd.


Boerenkool stamppot met aardpeer

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een boerenkool stamppot met aardpeer is een heerlijke variatie op de ouderwetse boerenkoolstamppot. Aardperen zijn een vergeten groenten die bomvol smaak zitten en ook nog eens gezond zijn.


Erwtensoep met rookworst

Kooktijd 2 uur 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Erwtensoep met rookworst is een stevige Hollandse maaltijd voor een koude dag, een makkelijk basisrecept voor snert met schouderkarbonade, prei, knolselderij en meer.


Pepernoten arretjescake

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een heerlijke super zachte pepernoten arretjescake is makkelijk om te maken. Weinig ingrediënten en veel smaak voor deze ouderwetse Nederlandse klassieker.


Bokkenpootjes toetje

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bokkenpootjes toetjes zijn heerlijke herfst toetjes in een glaasje en te maken met weinig ingrediënten. Een perentoetje met weinig moeite en een groots effect.


Pepernoten kwarktaart

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een pepernoten taart mag niet ontbreken tijdens Sinterklaas, deze romige pepernoten kwarktaart is ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken.


Bokkenpootjestaart

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een ontzettend romige bokkenpootjestaart met mascarpone, chocolade en een vleugje vanille, maar zonder pakjes en zakjes. Makkelijk te maken zonder oven.


Zelf hangop maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Zelf hangop maken is heel makkelijk, het kost alleen tijd. De romige dikke yoghurt is heerlijk als dessert, maar je kunt ook een hartige hangop maken. Een ouderwets Nederlands toetje, nostalgie voor velen.


Zelf stamppot kruiden maken

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Zelf stamppot kruiden maken is makkelijk, snel en maakt je stamppot extra smaakvol. Met o.a. selderijzaad en laurier.


Rundvleessalade

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een ouderwetse rundvleessalade is een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ, door het stoofvlees heb je er wel even geduld voor nodig maar dat is het helemaal waard.


Captain's dinner met kapucijners

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Dit Captain's dinner met kapucijners is ouderwets lekker, vroeger was dit de maaltijd voor de kapitein aan boord van de VOC schepen. Dit gerecht is ook wel bekend als raasdonders of Zeeuwse rijsttafel.


Broodje kroket

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een broodje kroket wordt nog lekkerder met een simpel sausje, zelfgemaakte witte puntjes en kroketten. Zo kun je zelfs buiten Nederland genieten van een broodje kroket.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere zelf frikandellen maken ? Ooit al eens zelf frikandellen willen maken? Met dit recept maak je heel simpel zelf heerlijk gekruide frikandellen voor bij een frietje.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen

Zelf frikandellen maken

Ingrediënten


  • 330 gram vet varkensvlees zoals speklappen
  • 1 kipfilet
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel witte peper
  • 1.5 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

(146)
1
Mocht je gebruik maken van speklappen met zwoerd (huid), verwijder deze dan eerst om te voorkomen dat er harde stukjes in de frikandellen komen.
2
Snijd al het vlees met behulp van een koksmes en snijplank in grove stukken, dit hoeft niet heel precies aangezien dit in de keukenmachine heel fijn zal worden vermalen. Pel de knoflook en ui, snijd ook deze in grove stukken.
3
Let op: het is niet mogelijk het vlees en dergelijke met een blender te vermalen. Een blender is niet krachtig genoeg en kan droge ingrediënten niet optimaal verwerken. Je hebt om het vlees te vermalen dus een keukenmachine nodig. 
4
Voeg alle kruiden (mosterdzaad, gemberpoeder, korianderpoeder, witte peper, zout en paneermeel) toe aan het kommetje en vermeng dit goed samen.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.