Keuken: marokkaans

10 Recepten

De Marokkaanse keuken is veelzijdig met heerlijke kruidige gerechten die vol van smaak zijn. Vlees, vis en vegetarische recepten, voor ieder wat wils. Van koken in een tajine naar de allerlekkerste couscous.


Marokkaanse tomatensalade

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Een Marokkaanse tomatensalade is een simpele salade met tomaten, ui en kruiden. Net weer even anders dan de meeste tomatensalades en staat binnen no-time op tafel.


Gevulde tomaten met couscous

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Deze gevulde tomaten met couscous zijn een heerlijke vegetarische maaltijd. Ideaal als lunch of bijgerecht, licht kruidig met Marokkaanse invloeden.


Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is.


Marokkaanse stoofpot

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een kruidige Marokkaanse stoofpot met mals rundvlees, kikkererwten, courgette en meer. Extra lekker in combinatie met couscous.


Harira - Marokkaanse soep

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Deze Marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.


Brood mhancha met kip

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Brood mhancha met kip is een Marokkaans opgerold brood, gevuld met kip, groenten en kruiden. En het ziet er super leuk uit, de moeite waard om te proberen!


Couscous met groenten en kippenpoten

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een couscous met groenten en kippenpoten is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Boordevol groenten en kruiden, en nog vlug klaar ook!


Mini visbastilla

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Mini visbastilla is een gerecht uit Marokko, lekker krokant met een vulling gemaakt van gemengde vis en noedels. Klaar in 30 minuten.


Couscoussalade

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Kleurrijke verse en vegetarische couscoussalade waar je blij van kunt worden. Een heerlijke lichte salade die binnen een half uur op tafel staat, heerlijk met zoete aardappel en aubergine.


Suikervrije kokosballetjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze suikervrije kokosballetjes zijn een gezonde en verantwoorde snack. Klaar in minder dan 10 minuten, recept voor 16 kokosballetjes.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere harira - marokkaanse soep ? Deze Marokkaanse soep zit boordevol kruiden, vlees, tomaat, kikkererwten en zelfs linzen. Harira is een heerlijk vullende maaltijdsoep.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 6 personen

Harira - Marokkaanse soep

Ingrediënten


  • 600 gram kip, rund of lamsvlees
  • grote handvol gedroogde kikkererwten
  • ongeveer 150 gram groene linzen
  • 1 ui
  • 900 ml passata
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemalen gember
  • 2 bleekselderij stengels (met blad)
  • paar takjes platte peterselie
  • optioneel: paar takjes verse koriander
  • 2 liter water
  • handvol rijst of vermicelli
  • 1 eetlepel bloem (gemengd met 2 eetlepels koud water)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel citroen om erbij te serveren

Bereiding

(29)
1
Let op: week de gedroogde kikkererwten op voorhand 12 uur lang in ruim koud water. 
2
Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt zijn in ruim koud water, giet ze dan af en zet opzij. Pel de ui en rasp deze dan, hierdoor zal het een soort uienpulp worden. 
3
Was de bleekselderij en snijd deze fijn. Verwijder de steeltjes van de peterselie (en eventueel koriander) en hak de kruiden vervolgens fijn. 
4
Verwijder overtollig vet en spieren en snijd de kipfilets in kleine blokjes, als je runder- of lamsvlees gebruikt zorg er dan ook voor dat deze klein zijn gesneden. Harira - Marokkaanse soep

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.