Keuken: limburgs

20 Recepten

De heerlijkste recepten en gerechten uit de Limburgse keuken. In Zuid-Limburg kun je altijd heerlijk eten en drinken, breng de keuken van Limburg bij je thuis met behulp van deze makkelijk te volgen recepten.


Limburgse mosterdsoep met prei

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.


Duvelkesvlees

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!


Limburgs zoervleisj

Kooktijd 10 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen.


Witte asperges met Serrano ham

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

OMG YES, het aspergeseizoen is gestart! Ben je ook net zo enthousiast? Begin het seizoen nog beter met dit witte asperges met Serrano ham recept.


Nonnevotten

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Nonnevotten zijn een typisch Limburgse lekkernij die veelal tijdens de carnavalsoptochten uitgedeeld en gegeten wordt.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere knien in t zoer - konijn op limburgse wijze ? Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.

Ingrediënten


  • 4 konijnenbouten
  • 3 uien
  • 4 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • ongeveer 10 peperkorrels
  • 750 ml azijn
  • 250 ml water
  • ongeveer 250 gram appelstroop
  • 600 gram ontbijtkoek
  • boter
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(255)
1
Plaats de konijnenbouten in een grote kom. Pel de uien en snijd deze grof. Voeg deze samen met de peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels toe aan de kom.
2
Schenk de azijn en het water erbij en zorg dat de bouten volledig bedekt zijn. Laat de bouten de hele nacht (tenminste 12 uur lang) marineren voor het beste resultaat. Na het marineren gaan we de marinade gebruiken als saus, dus gooi deze niet weg! Knien in 't zoer - Konijn op Limburgse wijze
3
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep deze goed droog met keukenpapier. Verhit boter in de braadpan en bak de bouten mooi bruin aan beide kanten.
4
Schenk de azijn marinade in de pan en roer de stroop erbij. Laat het zachtjes sudderen voor ongeveer 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees letterlijk van het bot afvalt. Haal de bouten uit het vocht en zeef de marinade.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.