Keuken: koreaans

11 Recepten

Recepten uit de Koreaanse keuken


Stoofpotje van rundvlees en doenjang

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Dit stoofpotje van rundvlees en doenjang is een heerlijk vullende maaltijd met o.a. bonen en savooiekool. Dit Koreaans stoofvlees is licht pittig en vol van smaak.


Tteokbokki

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Tteokbokki is een heerlijk gerecht van Koreaanse rijstcakes in een smaakvolle en pittige saus. Een streetfood gerecht, maar dan makkelijk om thuis te maken.


Japchae

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een van de meest bekende gerechten in Korea is japchae, glasnoedels met gebakken groenten en biefstukreepjes. Met de heerlijke smaak van onder andere sesamolie en sojasaus.


Bibimbap met biefstuk

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze bibimbap met biefstuk en verse groenten is extra lekker door de marinade. 'Bibim' betekent in het Koreaans gemengde rijst, gemengd met een kom vol lekkers!


Taugé bibimbap

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Zachte gekookte rijst, verse taugé en gehakt met sesamolie. Dit allemaal met een spiegelei en een lekker pittig sausje. Deze taugé bibimbap (kongnamulbap) moet je een keer geprobeerd hebben!


Bulgogi bief

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Bulgogi bief, oftewel gegrild rundvlees in Koreaanse stijl. Serveer als pakketje in een slablad, of serveer met rijst en salade. Gemarineerd in o.a. sojasaus, gember en sesam.


Gebakken rijst met kimchi en gochujang varkensvlees

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

'Bokkeumbap' oftewel een klassiek Koreaans gerecht. Deze gebakken rijst met kimchi is een heerlijk bijgerecht bij gochujang varkensvlees of een gebakken ei.


Kimchi noedels

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een makkelijk eenpansgerecht dat naar smaak pittig of milder gegeten kan worden. Overheerlijke kimchi noedels, binnen een half uur op tafel!


Kimchi stoofpotje

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Heb je al eens kimchi gehad? Gefermenteerde Koreaanse kool met rode peper en meer. Voeg hier eens nog meer ingrediënten aan toe voor een kimchi stoofpotje!


Zelf kimchi maken

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

In de Koreaanse keuken wordt er veel gebruik gemaakt van kimchi. Dit is gefermenteerde kool met kruiden en groenten, leer hoe je zelf makkelijk kimchi maakt!


Koreaanse bibimbap

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Heb je ooit gehoord van een Koreaanse bibimbap? Een gerecht met rijst en groenten. Een tafel vol met eten, naar wens te combineren.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere japchae ? Een van de meest bekende gerechten in Korea is japchae, glasnoedels met gebakken groenten en biefstukreepjes. Met de heerlijke smaak van onder andere sesamolie en sojasaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Calorieën 200 calorieën p.p.

Japchae

Ingrediënten


  • 200 gram glasnoedels
  • 100 gram biefstuk
  • 2 wortels
  • 110 gram verse spinazie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram witte champignons
  • 100 gram kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie
  • Sesamzaadjes
  • Sesamolie
  • Sojasaus
  • Lichtbruine suiker
  • Peper en zout

Bereiding

(18)
1
Tip: voor de klassieke bereiding maak je gebruik van glasnoedels op basis van zoete aardappel (dangmyeon).
2
Snijd 100 gram biefstuk in dunne reepjes. Maak de witte en kastanjechampignons schoon met behulp van een velletje keukenpapier of een champignonborsteltje. Snijd de champignons in dunne plakjes.
3
Plaats de biefstukreepjes samen met de in dunne plakjes gesneden kastanje champignons in een grote kom. Snijd 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan de kom.
4
Voeg dan ook 1 theelepel lichtbruine suiker, wat gemalen peper, 2 eetlepels sojasaus en een flinke scheut sesamolie toe. Meng alles goed door elkaar heen en laat tenminste 30 minuten marineren in de koelkast.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.