Keuken: italiaans

205 Recepten

Italiaanse toetjes
Italiaanse toetjes
14 Recepten
Italiaanse lunch
Italiaanse lunch
16 Recepten

Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.

De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.

Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?


Kip piccata

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.


Lasagne bolognese

Kooktijd 2 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.


Caprese spiesjes

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze caprese spiesjes zien er niet alleen vrolijk uit, ze zijn ook nog eens overheerlijk en super makkelijk om te maken. Een klassieker op een spiesje!


Kip alfredo pizza

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Een kip alfredo pizza is een pizza met witte saus ipv een saus op basis van tomaat. Heerlijk met artisjok, spekjes en 2 soorten kaas.


Amarena kersen

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Kersen in siroop, oftewel amarena kersen. Ze zijn zo lekker door de toevoeging van drank. Een snelle variant, maar geef ze de tijd voor nog meer smaak.


Melanzane sott'olio - Ingemaakte aubergines

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Het kost even tijd om deze melanzane sott'olio te maken, maar dat is het helemaal waard. Een heerlijke zachte spread met aubergine, olie, azijn en knoflook.


Caponata

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.


Pasta primavera

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een pasta primavera is een klassieke pasta, een perfecte lichte maaltijd in de lente en zomer. Deze simpele pasta staat binnen 20 minuten op tafel.


Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Deze sbriciolata is binnen 10 minuten gemaakt, maar wel nog even wachten tot deze uit de oven komt. Oftewel een klassieke Italiaanse kruimeltaart met jam, hoe lekker en makkelijk wil je het hebben?


Risotto met rode wijn

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Een overheerlijke risotto met een prachtige kleur. Deze risotto met rode wijn is gemaakt met weinig ingrediënten, staat binnen 25 minuten op tafel. Extra lekker met een frisse groene salade.


Lasagne met gehakt en ricotta

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (61)

Een standaard lasagne maar dan zonder bechamelsaus. Dit lasagne recept met gehakt en ricotta is heerlijk romig, boordevol tomaten en kaas. Klaar binnen een uur.


Limoncello tiramisu

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een fris toetje dat snel klaar is, nóg lekkerder zelfs dan de klassieke tiramisu. Deze limoncello tiramisu is perfect voor de citroen liefhebber, mét lemon curd, mm!


Pizza margherita

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Basisrecept voor een simpele maar heerlijke pizza margherita. Voor twee personen, klaar in iets meer dan een half uur tijd.


Pizzadeeg maken (basisrecept)

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Zelf pizza deeg maken is heel erg makkelijk om zelf te maken, je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig. Je zet in een handomdraai een verse pizza van eigengemaakt deeg op tafel!


Ravioli met pompoen en amaretti

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze ravioli met pompoen en amaretti is een klassieker in Italië. En je leest het goed, met koekjes in de vulling. Apart he? Geserveerd met beurre noisette.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Ossobuco

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels
  • 1 rode ui
  • 5 wortelen
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • glas rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 ml runderbouillon
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • klont boter
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(26)
1
Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.
2
Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 
3
Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.
4
Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.Ossobuco

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.