Keuken: italiaans

205 Recepten

Italiaanse toetjes
Italiaanse toetjes
14 Recepten
Italiaanse lunch
Italiaanse lunch
16 Recepten

Ook zo dol op Italiaans eten? De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend, zeker als het gaat om gerechten zoals pasta, pizza, lasagne en antipasti. Hier vind je meer dan 150+ gratis recepten uit de Italiaanse keuken.

De Italiaanse keuken is bekend door onder andere het gebuik van verse en lokale producten waar met de seizoenen mee gekookt wordt. Hierdoor proef je de versheid van de ingrediënten terug in elk Italiaans gerecht.

Maak je eigen pizzadeeg, prachtige pizza's, pasta's, risotto's en veel lekkere Italiaanse bijgerechten met vlees, vis en groenten. Ook Italiaanse toetjes kun je hier terugvinden, welke is jouw favoriet?


Tomatenrisotto

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

De perfecte tomatenrisotto is vol van smaak en een beetje romig. Deze vegetarische risotto is extra lekker met knoflook broodkruim, kaas, basilicum en meer.


Pinsa romana

Kooktijd 26 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Pinsa romana is een pizzasoort met een ontzettend luchtig deeg. Het deeg wordt extra luchtig door verschillende soorten bloem, veel water en een lange rijstijd.


Pasta bolognese

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een simpele basis voor pasta bolognese is makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Heerlijk met tomaat, gehakt en knoflook.


Pasta met artisjok en olijven

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Op zoek naar een snelle vegetarische maaltijd? Dan is deze pasta met artisjok en olijven iets voor jou, klaar in een handomdraai en gemaakt met weinig ingrediënten.


Pizza Napolitana

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een pizza Napolitana heeft die typische authentieke pizza brood smaak. Gebakken op een pizzasteen en met huisgemaakt deeg, belegd met een simpele topping. Simpelweg heerlijk!


Pasta puttanesca

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Pasta puttanesca is een ideale doordeweekse maaltijd, gemaakt van goedkope ingrediënten die een krachtige smaak afgeven.


Mango tiramisu

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een zomerse mango tiramisu zonder ei is romig en zacht. Koffie en zoete rijpe mango is een heerlijke combinatie die het proberen waard is.


Pasta met gorgonzolasaus

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een mega romige vegetarische pasta met gorgonzolasaus die binnen 20 minuten op tafel staat. Ideale snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.


Pasta porcini (eekhoorntjesbrood)

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een super makkelijke en heerlijke pasta porcini, ofwel pasta met eekhoorntjesbrood. Dit is een heerlijke paddenstoel bomvol smaak. Extra lekker met nootachtige boter en knoflook.


Knoflookbrood

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Ook zo'n fan van knoflookbrood? Met dit recept maak je heel makkelijk en goedkoop huisgemaakt knoflookbrood dat zoveel lekkerder is dan uit de supermarkt!


Tortellini ovenschotel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (36)

Deze tortellini ovenschotel maak je met gevulde pasta, een makkelijke tomatensaus en 2 soorten kaas. Een heerlijke doordeweekse maaltijd.


Cannelloni met spinazie en feta

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze cannelloni met spinazie en feta is een ideale doordeweekse maaltijd. Grote gevulde pasta met 2 soorten kaas voor nog meer smaak. Laat voor een vegetarische versie de pancetta weg.


Pasta met garnalen en spinazie

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Makkelijke en romige pasta met garnalen en spinazie die je zo op tafel zet. Met geschaafde parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper, een ideale doordeweekse maaltijd.


Vogelnest pasta met gehaktballen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze vogelnest pasta met gehaktballen is leuk voor kinderen tijdens Pasen. Een makkelijke spaghetti met tomatensaus en smaakvolle gehaktballen.


Romige pasta met champignons

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een heerlijke romige pasta met champignons is vegetarisch en zit bomvol smaak. Extra lekker met gebakken champignons, knoflook en walnoten.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere ossobuco ? Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen

Ossobuco

Ingrediënten


  • 4 kalfsschenkels
  • 1 rode ui
  • 5 wortelen
  • optioneel: 2 stengels bleekselderij
  • glas rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 ml runderbouillon
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • bloem
  • olijfolie
  • klont boter
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding

(26)
1
Tip: Je kunt eventueel ook 250 gram verse tomaten in stukken toevoegen samen met 200 ml passata in plaats van tomaten met sap uit blik.
2
Haal de kalfsschenkels alvast uit de koelkast. snijd het vel rondom lichtjes in met een scherp mes. 
3
Schil de wortelen en rasp deze, niet te fijn. Pel de rode ui en rasp deze dan ook. Als je bleekselderij gebruikt, rasp deze dan ook.
4
Bestrooi de kalfsschenkels ruim met bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn.Ossobuco

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.