Keuken: hongaars

5 Recepten

Recepten uit de Hongaarse keuken


Kip goulash

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (434)

Een heerlijke Hongaarse kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.


Hongaarse lángos

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Deze Hongaarse lángos zijn ook in andere landen populair, en dat is te begrijpen want het is namelijk super luchtig gefrituurd brood met aardappel.


Goulashsoep met rundvlees

Kooktijd 1 uur 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een goulashsoep met rundvlees is ideaal als avondeten op een regenachtige dag. Gevuld met rundvlees, groenten en heerlijke kruiden.


Slowcooker varkensgoulash

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Slowcooker varkensgoulash is een vullende en smaakvolle stoof. Perfect als doordeweekse maaltijd en makkelijk in te vriezen.


Hongaarse kurtos kalacs (schoorsteen-cakes)

Kooktijd 1 uur 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een typische Hongaarse lekkernij zijn deze Hongaarse kurtos kalacs (schoorsteen-cakes). Leuk om te maken en nóg leuker om te eten!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere kip goulash ? Een heerlijke Hongaarse kip goulash met paprika, tomaten en champignons. Boordevol groenten en kruiden, een snellere versie dan de klassieker die lang moet sudderen.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Calorieën 523 calorieën p.p.

Kip goulash

Ingrediënten


  • 1 kg kipfilet
  • roomboter om in te bakken
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 3 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 3 knoflooktenen
  • 50 ml balsamico azijn
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

(434)
1
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, pel de uien en snijd de paprika's en uien in blokjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn.
2
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.
3
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in niet al te grote stukken. Breng de kip stukjes op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. 
4
Verhit boter in een braadpan en bak de helft van de kip tot het bruin is aan alle kanten. Herhaal dit voor het resterende vlees.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.