Keuken: frans

207 Recepten

Franse desserts
Franse desserts
46 Recepten
Frans ontbijt
Frans ontbijt
7 Recepten
Franse lunch
Franse lunch
35 Recepten
Franse apéro
Franse apéro
18 Recepten

Hier vind je de lekkerste en makkelijk te volgen recepten uit de Franse keuken. Van tijdloze klassiekers zoals een pot au feu, crudité, lekkere lunch gerechten tot een steak tartaar en confit de canard. In dit overzicht vind je écht lekkere recepten en gerechten vanuit elk Frans departement. De Franse keuken gebruikt hoofdzakelijk veel seizoensgroenten en zoveel mogelijk lokale producten.


Bisque de homard - kreeftensoep

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Bisque de homard is de franse benaming voor een heerlijke kreeftensoep gemaakt van kreeftenschalen, groenten en meer. Dé ideale soep tijdens de kerstdagen!


Makkelijke Franse cassoulet

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Stevige trek? Deze makkelijke Franse cassoulet stilt de honger van 6 personen! Gerecht is klaar in een uur tijd, lekker met worst, kip en spek!


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Camarenga bief stoofschotel

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.


Aardbeien millefeuille

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Geniet in de laatste zomerweken van het jaar nog van heerlijk zomers fruit. Maak bijvoorbeeld eens een keer deze snelle versie van aardbeien millefeuille.


Rood fruit en roomkaas souffle

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Zoet en zuur dessert, perfect in balans. Zomerse luchtige rood fruit en roomkaas souffle is klaar in een half uur. Recept voor 4 personen.


Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.


Tartiflette

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.


Geroosterde Parijse worteltjes

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Geroosterde Parijse worteltjes zijn super schattig, makkelijk en lekker. Kleine ronde oranje bolletjes, aww! Heerlijk bijgerecht dat klaar is binnen 30 min.


Zachte huisgemaakte nougat

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Ooit al eens geprobeerd om zelf zachte huisgemaakte nougat te maken? Je hebt niet genoeg aan maar 1 stuk! Half uur voorbereiding, 1 dag wachten.


Rabarber en wilde perzik galette

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Makkelijk en heerlijke taart zonder gebruik van een taartvorm. Rabarber en wilde perzik galette is zoet en zuur tegelijk, perfect in balans.


Kip met 40 tenen knoflook

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Kip met 40 tenen knoflook is heerlijk sappig en zacht van smaak. Heerlijk Frans recept waar je vrijwel geen voorbereiding voor nodig hebt!


Verse coquilles in bechamel saus

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.


Zelfgemaakte croissants

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Ooit al eens gedacht om zelfgemaakte croissants te maken? Het kost wat moeite, maar het eindresultaat is heerlijk! Zachte, verse croissants.


Wentelteefjes met zelfgemaakte nutella en aardbeien

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Wie houdt er nu niet van wentelteefjes. Wentelteefjes met zelfgemaakte nutella en aardbeien is een klassieke combinatie die bij velen favoriet blijft!


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere steak frites ? Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen

Steak frites

Ingrediënten


  • 4 biefstukken
  • olijfolie
  • ongeveer 600 gram friet
  • flinke handvol sla, bijvoorbeeld veldsla
  • halve komkommer
  • handvol cherrytomaatjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 9 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • kruidenboter of bearnaisesaus om erbij te serveren
  • optioneel: mayonaise

Bereiding

(10)
1
Haal de biefstuk een half uur vooraf uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen.
2
Je kunt ervoor kiezen om de friet te kopen of zelf te maken, je leest hier uitgebreid waar je op kunt letten voor de lekkerste zelfgemaakte friet. Verwarm frituurolie of gebruik een airfryer om de friet krokant te bakken.
3
In de Franse bistro kun je vaak kiezen welke saus je bij de steak frites wilt, meestal is dit bearnaisesaus of kruidenboter maar vaak is er ook nog de keuze champignonroomsaus of pepersaus. Aan jou de keuze welke je kiest en of je deze zelf gaat maken of kant-en-klaar gebruikt.
4
Maak de dressing (vinaigrette) direct in een middelgrote kom door 1 theelepel mosterd samen met 3 eetlepels rode wijnazijn te mengen. Voeg langzaam 9 eetlepels olie toe en roer glad met een garde, zo zal de olie en azijn mooi mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.