Hier vind je de lekkerste en makkelijk te volgen recepten uit de Franse keuken. Van tijdloze klassiekers zoals een pot au feu, crudité, lekkere lunch gerechten tot een steak tartaar en confit de canard. In dit overzicht vind je écht lekkere recepten en gerechten vanuit elk Frans departement. De Franse keuken gebruikt hoofdzakelijk veel seizoensgroenten en zoveel mogelijk lokale producten.
Een zelfgemaakte remouladesaus is makkelijk te maken. Een simpele saus op basis van mayonaise met augurk en verse kruiden.
Deze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar.
Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.
Een simpele bloemkoolgratin met mornay saus is ontzettend lekker als bijgerecht of als vegetarische maaltijd.
Een tartiflette is een Frans gerecht uit de Savoie regio in de Franse alpen. Probeer ook eens een witlof tartiflette met prei, spekjes en aardappel.
Deze Parijse appelflan is super lekker met een romige vanillepudding. Ook wel bekend als flantaart, flan pâtissier of flan parisien. Een overheerlijke en klassieke Franse taart.
Aardappelen uit de oven zijn altijd een goed idee voor een makkelijk bijgerecht. Probeer eens deze geroosterde Roseval aardappelen met knoflook, met een prachtige kleur én super lekker!
Deze Valentijns beignets zijn heerlijke Franse luchtige deegkussentjes die iets weg hebben van donuts. Een simpel deeg dat gefrituurd wordt.
Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.
Deze kleine aardappelbolletjes ken je misschien wel uit de diepvries. Maar wist je dat je deze zelf kunt maken met o.a. aardappelpuree? Een heerlijk bijgerecht!
Deze heerlijk luchtige wijting soufflé is makkelijk om te maken, maar dient meteen geserveerd te worden omdat een soufflé snel inzakt. Extra lekker met een béchamelsaus.
Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!
Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.
Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.
Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.
Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere steak frites ? Steak frites is een klassieker uit de Franse bistro, maar de lekkerste steak friet maak je makkelijk zelf thuis. Met tips voor malse biefstuk en recept voor klassieke bearnaisesaus.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.