Keuken: europees

456 Recepten

Recepten uit de Europese keuken


Kerststol

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een kerststol is bij velen favoriet, een heerlijk kerstbrood met rozijnen, marsepein of amandelspijs en een heerlijke laag poedersuiker. Maak je kerstontbijt of kerstbrunch compleet met de lekkerste stol.


Franse borrelplank

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een Franse borrelplank maken is niet moeilijk. Super feestelijk voor de feestdagen om met z'n allen van te genieten en extra lekker met gesmolten camembert om te dippen.


Speculaascake met chocolade

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Deze speculaascake met chocolade is ontzettend smeuïg en extra lekker tijdens Sinterklaas, maar eigenlijk kan deze heerlijke chocoladecake met speculaasjes het hele jaar door.


Speculaas koffie

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een speculaas koffie kan het hele jaar, maar tijdens de koude maanden en vooral rond Sinterklaas is deze Sinterklaas koffie nog veel lekkerder. Heerlijk met een vleugje kaneel.


Eekhoorntjesbrood omelet

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Een eekhoorntjesbrood omelet, ofwel porcini omelet of cêpes omelet, is héél makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een luxe omelet voor de perfecte lunch tijdens een gure herfstdag.


Sinterklaas toetje

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Pepernoten mousse, ofwel kruidnoten mousse met maar 4 ingrediënten. Een makkelijk Sinterklaas toetje in een glaasje die je vooraf kunt maken.


Uientaart

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een simpele uientaart is heerlijk met een kopje soep, of tijdens de lunch. Gekarameliseerde uien met een vleugje tijm, knapperig bladerdeeg en kaas.


Crema catalana

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Dit makkelijke toetje is een populair nagerecht uit Catalonië, Noord-Spanje. Een heerlijke pudding met een vleugje citrus en kaneel met een knapperig suikerlaagje.


Poulet chasseur

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze poulet chasseur, ofwel jachtkip, is een Franse klassieker en heeft even tijd nodig maar dat is het meer dan waard. Malse kip in een super smaakvolle saus met o.a. champignons en cognac.


Carpaccio salade met truffeldressing

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een carpaccio salade met truffeldressing is het ideale voorgerecht. Vol van smaak, heerlijk licht en extra lekker met hazelnoten en Parmezaanse kaas.


Risotto porcini

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze risotto porcini is romig en vol van smaak, deze risotto met eekhoorntjesbrood is een echte herfst risotto met de lekkerste paddenstoelen. Extra lekker met een vleugje truffel, kaas en optioneel met spek.


Spezzatino - Italiaanse kalfsstoof

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Zodra het buiten kouder wordt, zetten we weer vaker verwarmende stoofpotjes op tafel. Bijvoorbeeld deze spezzatino, ofwel een Italiaanse kalfsstoof, ook lekker met rundvlees.


Pinsa romana

Kooktijd 26 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Pinsa romana is een pizzasoort met een ontzettend luchtig deeg. Het deeg wordt extra luchtig door verschillende soorten bloem, veel water en een lange rijstijd.


Roseval wedges uit de oven

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.


Rode bietjes op grootmoeders wijze

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (66)

Deze rode bietjes op grootmoeders wijze zijn heerlijk zoetzuur en extra hartig met spekjes. Een ouderwets recept dat heerlijk combineert met aardappelen of stamppot.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere garnalenkroketjes ? Mmm, lekkere zelfgemaakte garnalenkroketjes met échte ragout. Recept voor 20 garnalenkroketjes. Klaar in 35 minuten + wachttijd.

Categorie Hapjes en snacks Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen

Garnalenkroketjes

Ingrediënten


  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 80 gram boter
  • 100 gram bloem + extra
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml visbouillon
  • 3 gelatineblaadjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml slagroom
  • Handvol peterselie
  • Peper, zout en cayennepeper naar smaak
  • Aantal druppels citroensap
  • Paneermeel
  • 5 eiwitten
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • Cocktailsaus om erbij te serveren

Bereiding

(32)
1
Let op: de ragout moet compleet afgekoeld zijn, voor het beste resultaat laat je de ragout een nacht in de koelkast staan.
2
Begin met het maken van een roux, dit is een mengsel van boter en bloem en wordt gebruikt als bindmiddel. Smelt de boter in een klein sauspannetje, roer er de bloem doorheen en bak een aantal minuten mee. Laat de roux dan geheel afkoelen.
3
Roer volle melk door de visbouillon in een grote pan en verhit op middel-hoog vuur. Vul een klein kommetje met koud water en leg de gelatineblaadjes erin. De gelatineblaadjes worden na een aantal minuten zacht.
4
Meng in de tussentijd de visbouillon met melk beetje bij beetje door de roux. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Kook een aantal minuten lang op laag vuur en blijf rustig roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. De ragout zal er een beetje glazig uitzien. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng dit door de ragout.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.