Keuken: duits

13 Recepten

Recepten uit de Duitse keuken


Oostenrijkse witte koolsalade

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.


Spätzle met spek en ui

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Spätzle met spek en ui is een hartig gerecht welke binnen 20 minuten op tafel staat. Een heerlijk verwarmend gerecht, ideaal voor een koudere dag.


Kerststol

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een kerststol is bij velen favoriet, een heerlijk kerstbrood met rozijnen, marsepein of amandelspijs en een heerlijke laag poedersuiker. Maak je kerstontbijt of kerstbrunch compleet met de lekkerste stol.


Hotdogs

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een goed broodje hotdog op z'n tijd is wat mij betreft de beste lunch, een echte 'guilty pleasure'! Deze hotdogs zijn extra lekker met krokant spek, de lekkerste knakworsten en rode ui.


Kartoffelsalat

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze Duitse kartoffelsalat, ofwel een aardappelsalade, is heerlijk vol van smaak en te maken met weinig ingrediënten. Een ideaal bijgerecht voor de barbecue.


Hazenpeper

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Glühwein

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Glühwein is een heerlijk drankje dat je op koude en winterse dagen kunt drinken. Deze kruidige warme rode wijn maak je heel simpel zelf met dit recept!


Strammer max

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Een strammer max is een Duitse uitsmijter waar je zelf mee kunt variëren. Met ham, kaas en een spiegelei op verwarmd brood.


Duitse curryworst

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (100)

Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.


Zigeunersaus

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (76)

Serveer je zelfgemaakte zigeunersaus aan je gasten, heerlijk voor bij een schnitzel met aardappels. Klaar in iets meer dan een half uur tijd.


Schwarzwälder Kirsch taart

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een klassieke Schwarzwälder Kirsch taart lijkt ingewikkeld, maar is eigenijk verrassend makkelijk te maken. Chocolade cake met kersen en slagroom, mm!


Traditionele Duitse schnitzel

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Zo lekker en simpel, een traditionele Duitse schnitzel is klaar in maar 20 minuten tijd. Geserveerd met een schijfje citroen. Recept voor 3 personen.


Flammkuchen

Kooktijd 2 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Het orginele flammkuchen recept uit de Elsass. De dunne krokante korst van deze flammkuchen is onweerstaanbaar. Met spekjes, rode ui en crème fraîche.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere duitse curryworst ? Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.

Categorie Hoofdgerechten Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen

Duitse curryworst

Ingrediënten


  • 4 braadworsten
  • 1 ui
  • klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • zonnebloemolie
  • 200 gram ketchup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder + extra
  • snuf cayennepeper
  • 3 eetlepels azijn
  • 100 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • friet om erbij te serveren

Bereiding

(100)
1
Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.
2
Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.
3
Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.Duitse curryworst
4
Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.