Keuken: brabants

1 Recepten

Recepten uit de Brabantse keuken.


Brabantse worstenbroodjes

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Wie kent ze niet? Maak deze typisch Brabantse worstenbroodjes zelf in een uur tijd. Recept voor 12 worstenbroodjes of 6 personen.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere brabantse worstenbroodjes ? Wie kent ze niet? Maak deze typisch Brabantse worstenbroodjes zelf in een uur tijd. Recept voor 12 worstenbroodjes of 6 personen.

Categorie Lunch Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Calorieën 286 calorieën p.p.

Brabantse worstenbroodjes

Ingrediënten


  • 400 gram gemengd gehakt
  • 480 gram bloem
  • 130 ml volle melk
  • 7 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • 3.5e eetlepel boter
  • 240 ml lauwwarm water
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eieren (1 afgebeeld)
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

(14)
1
Verwarm 65 ml volle melk tot iets warmer dan lauw en roer er dan 7 gram gist en een theelepel suiker doorheen. Wacht 5 tot 10 minuten totdat er schuim op het mengsel ontstaat. 
2
Smelt de boter en zet opzij. Voeg bloem en een eetlepel zout toe aan de kom van de keukenmachine en meng er het gist-mengsel doorheen. Giet de gesmolten boter samen met 240 ml lauwwarm water langzaam erbij. 
3
Meng totdat er een zacht deeg ontstaat. Zet opzij en laat tenminste 15 minuten lang rusten. Kneed het deeg na de wachttijd een aantal minuten tot het deeg elastisch is en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot het in grootte is verdubbeld. 
4
Bedek een bakplaat met bakpapier en verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Brabantse worstenbroodjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.