Vitello tonnato

(20)

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Salades
Vitello tonnato

Ingrediënten


  • 1 kg kalfsmuis (je kunt eventueel ook kalfs fricandeau gebruiken)
  • 2 knoflooktenen
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 blikje tonijn
  • 200 gram mayonaise (of op gevoel tot je de juiste dikte hebt bereikt)
  • 1/2 eetlepel kappertjes + extra ter garnering
  • 1 citroen
  • 100 gram gemengde sla naar keuze
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal
  • snijplank & koksmes
  • snijmachine of scherp mes
  • blender of staafmixer
  • middelgrote kom

Vitello tonnato Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vitello-tonnato


Voorbereiding – 2 uur

Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. 

Dep de kalfsmuis droog met keukenpapier en maak inkepingen met een scherp mes in het vlees, niet te diep. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze in plakjes. Verdeel de plakjes knoflook, laurierblaadjes en kruidnagels in de inkepingen en bestrooi de kalfsmuis met peper en zout. 

Vitello tonnato voorbereiding
Vitello tonnato voorbereiding

Gaar de kalfsmuis langzaam in de oven voor ongeveer 2 uur, of tot de kerntemperatuur 53 graden is. Het vlees is goed als deze nog mooi rosé is. 

Maak ondertussen de tonijnmayonaise door de tonijn te pureren met een blender of staafmixer.

Voeg de mayonaise, een kneepje citroensap en een halve eetlepel kappertjes toe aan de blender en maak een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Vitello tonnato
Vitello tonnato

Vitello tonnato afmaken – 10 minuten

Verwijder de knoflook, kruidnagels en laurier en snijd de kalfsmuis in dunne plakken, gebruik hiervoor een scherp mes of snijmachine. 

Verdeel de plakken over de borden en verdeel er tonijnmayonaise, kappertjes en sla over. Garneer eventueel met citroenrasp. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-12-2016, dit recept is voor 10 personen en duurt 2 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-11-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Vitello tonnato

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.