Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

(2)

Met weinig ingrediënten en vooral geduld en liefde maak je zelf een heerlijke rode bieten tagliatelle met feta. Dit vegetarische gerecht is perfect in balans.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Ingrediënten


  • 2 middelgrote voorgekookte rode bieten
  • 450 gram type '00' pasta meel + extra
  • 1 eetlepel olijfolie + extra
  • 2 eieren
  • 300 gram feta
  • handvol verse muntblaadjes
  • flinke handvol walnoten
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • blender, keukenmachine of fijne zeef met een soeplepel om bietenpuree te maken
  • elektrische mixer met deeghaak, of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • huishoudfolie
  • grote pan
  • pasta machine
  • vergiet
  • vleesvork

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-bieten-tagliatelle-met-feta


Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Maak een gladde puree van de rode bieten. Je kunt dit doen door ze te pureren in een blender of keukenmachine, maar je kunt ze ook door een fijne zeef drukken met een soeplepel. 

Maak dan het pastadeeg door eieren te mengen met de bietenpuree en een eetlepel olijfolie. Voeg er dan geleidelijk de bloem bij tot er een mooie deegbal ontstaat.

Afhankelijk hoe nat je bietenpuree is moet je misschien wat extra bloem toevoegen zodat het deeg niet meer zo plakt.

Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Hak ondertussen de walnoten grof en verkruimel de feta. 

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

De rode bieten tagliatelle met feta afmaken – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Gebruik een pasta machine om er tagliatelle of spaghetti van te maken. Klik voor meer informatie over hoe je zelf pastadeeg kunt maken

Je kunt de pasta ophangen terwijl je wacht tot het water kookt, maar kunt de pasta ook bestrooien met bloem zodat het niet plakt en ondertussen bewaren op een bord. 

Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta pasta
Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta pasta

Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe en kook gaar in ongeveer 3 minuten. Kook niet teveel pasta tegelijk, want dan zal het gaan plakken. Ik vind het altijd makkelijk om af en toe te controleren met een vleesvork om de pasta eventueel uit elkaar te houden. 

Giet de pasta af en besprenkel met olijfolie om plakken te voorkomen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en verdeel er dan de verkruimelde feta en gehakte walnoten over. 

Snijd de muntblaadjes op het laatste moment fijn om verkleuren te voorkomen en verdeel over de borden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Vegetarische rode bieten tagliatelle met feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.