Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

(6)

Een mooie twee kleuren tortellini pasta met manchego kaas en verse peultjes. Dit recept is voor 4 personen en klaar in 35 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Ingrediënten


  • 500 gram tortellini pasta
  • Handvol peultjes (sugar snaps)
  • 200 ml kookroom
  • 1 knoflook teentje
  • 200 gram manchego kaas
  • 1/2 gele paprika
  • 4-5 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • klein handje pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
  • Scheutje pittige (Sriracha) saus, optioneel

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Grote, diepe pan
  • Kaas rasp
  • Keukenmesje
  • Koksmes en snijplank

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/twee-kleuren-tortellini-met-manchego-en-peultjes


Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd het knoflook teentje fijn. Snijd de rode ui en halve gele paprika in fijne blokjes. Maak de sugar snaps schoon met een klein mesje.

Bereiden van de twee kleuren tortellini met manchego en peultjes – 25 minuten

Laten we beginnen met het maken van de saus. Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe bakpan op middelhoog. Fruit de rode ui en gele paprika aan voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de sugar snaps toe aan de pan en bak deze mee voor nog eens 5 minuten. Voeg 4 of 5 takjes verse tijm toe aan de pan samen met 200 ml kookroom. Zet het vuur wat hoger en laat de saus pruttelen voor ongeveer 5 minuten.

Vul ondertussen een grote pan tot ongeveer 3/4 vol met water en breng aan de kook. 

Breng de saus op smaak met peper en zout. Zet het vuur wat lager en voeg optioneel een beetje pittige sriracha saus toe aan de saus.

Voeg een klein handje pijnboompitten toe en draai het vuur op het allerlaagst. Laat de saus pruttelen totdat je pasta klaar is. Verwijder voor het serveren de takjes tijm.

Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes
Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking, dit kan per pasta verschillend zijn.

Wij hebben gebruik gemaakt van verse pasta, wat inhoudt dat de kooktijd lager is dan bij gedroogde pasta's. 

Zodra de twee kleuren tortellini gaar is, serveer je deze met de pasta saus en geraspte manchego kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Twee kleuren tortellini met manchego en peultjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.