Turkse zoute vis

(1)

Het kost een dag om de vis in zout te marineren, maar dat is het helemaal waard voor deze Turkse zoute vis. Serveer met een vinaigrette en lenteuitjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-12-2020

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Turkse zoute vis

Ingrediënten


  • 3 kabeljauw filets, bonito vis of rode forel
  • Grof zeezout, een volle bus
  • Aantal takjes verse dille
  • Sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 150 ml olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: lenteui ter garnering

Kookgerei nodig


  • Middelgrote kom
  • Kleine kom
  • Garde

Turkse zoute vis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-zoute-vis


Voorbereiding -- 10 minuten + 1 dag wachten

Maak de vis filets goed schoon, er mag geen bloed meer op zitten. Plaats de vis filets in een middelgrote kom en breng deze op smaak met peper. Bedek de gehele vis met een dikke laag grof zeezout. Laat in de koelkast rusten voor tenminste 1 dag, op deze manier neemt de vis zoveel mogelijk zout op. 

Haal de vis na 1 dag uit de koelkast en was deze heel goed af met koud water, spoel al het zout weg. Plaats de vis filets in een kom met koud, schoon water en plaats deze 3 uur lang in de koelkast. Deze stap is erg belangrijk omdat de vis anders veel te zout wordt, en dat is hij sowieso al. 

Maak ondertussen de citroen dressing. Pers sap uit 1 citroen in een kleine kom. Voeg 1/2 theelepel mosterd toe samen met wat peper en zout. Meng goed samen met behulp van de garde en giet langzaam 150 ml olijfolie erbij. Blijf kloppen met de garde tot de dressing de juiste dikte heeft bereikt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 

Turkse zoute vis
Turkse zoute vis

Afronden van het zoute Turkse vis gerecht -- 5 minuten

Proef een klein stukje om te zien of de vis schoon genoeg is, en dat er geen korrel zout meer op zit. Dit Turks recept voor zoute vis zegt het al; de vis is erg zout. Snijd de vis filets in stukjes en verdeel deze over een bord. 

Snijd optioneel een lente ui in smalle plakken en garneer deze samen met de Turkse zoute vis en de citroen vinaigrette. 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-12-2020


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Turkse zoute vis

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.