Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

(39)

Een ontzettend eenvoudig recept voor tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham. Deze mag niet ontbreken op je volgende feestje met tapas!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Ingrediënten


  • Doosje mini mozzarella bolletjes
  • Gedroogde Spaanse ham van goede kwaliteit
  • 1 galiameloen
  • Balsamicocrème (optioneel)

Kookgerei nodig


  • Houten spiesjes
  • Meloenbolletjeslepel
  • Koksmes
  • Bakje
  • Snijplank

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tapasspiesjes-met-meloen-mozzarella-en-ham


De tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham maken – 10 minuten

Snijd de galia meloen in 4 parten met behulp van een koksmes. Snijd kleine bolletjes uit de meloenparten met een meloenbolletjeslepel. Plaats de meloenbolletjes in het kommetje.

Herhaal totdat je geen bolletjes meer uit de meloen kunt snijden. 

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Laat het vocht uit de verpakking van de mini mozzarella bolletjes lekken. Haal de Spaanse ham uit de verpakking en snijd elke plak in 4 delen.

Pak een houten spiesje en prik er een meloenbolletje doorheen. Vouw dan een vierde plakje gedroogde Spaanse ham op en prik deze ook op het spiesje, prik er dan een mini mozzarella bolletje door. 

Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham
Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Voeg dan nogmaals een opgevouwen plakje gedroogde Spaanse ham en maak af met een meloen bolletje. Herhaal deze stap totdat de ingrediënten opgemaakt zijn.

Bewaar de tapas spiesjes met meloen, mozzarella en ham tot maximaal 1 dag afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Deze spiesjes zijn heerlijk met wat balsamicocrème er overheen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023


Waardeer dit recept!
39 stemmen

0 reacties op Tapasspiesjes met meloen, mozzarella en ham

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.