Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

(16)

Mooie Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus. Makkelijk, snel en heerlijk! Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

Ingrediënten


  • 1 kilo mosselen
  • 200 gram chorizoworst
  • 1 ui
  • 250 gram verse tomaten (mogen ook tomaten uit blik zijn)
  • 1 groot laurierblad
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 theelepel chilivlokken of chilipoeder
  • Klein handje verse platte peterselie

Kookgerei nodig


  • Mosselpan of een pan met een dikke bodem en een deksel
  • Klein mesje + snijplank
  • Grote kom
  • Ovenhandschoenen

Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaanse-mosselen-met-chorizo-en-wijnsaus


Mosselen en voedselveiligheid

Advies van Ohmydish: er zit weinig risico aan het eten van mosselen, zolang deze vers zijn. Controleer voor het koken altijd elke mossel. Geef de voorkeur aan mosselen die bijna of helemaal dicht zitten. 

Verwijder elke mossel die gescheurd of gebroken is. Tik een open mossel tegen het keukenblad om te zien of deze weer dicht gaat. Het tikken veroorzaakt een reactie, levende mosselen zullen de schelp snel weer dicht doen. Is dit niet het geval? Gooi de mossel dan weg, de mossel is namelijk al dood en daarom een verhoogd risico. 

Volg je instinct en herinner deze regels: Voor het koken: schelp dicht Na het koken: schelp open

Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de chorizo worst in kleine plakken. Snijd de ui in blokjes en de verse tomaten in grove stukken. 

Maak de mosselen schoon, zie de melding aan het begin van dit recept. Plaats de mosselen in de grote kom. 

Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus
Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

De Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus afmaken – 10 minuten

Plaats de mosselpan op middelhoog vuur. Voeg dan de chorizo stukjes toe, zonder boter of olijfolie en bak deze 3 minuten lang. Voeg de ui toe en bak totdat de uien zacht zijn. 

Voeg dan de tomatenstukken, laurierblad, witte wijn en de chilivlokken toe. Zet het vuur op de hoogste stand en kook totdat het meeste van het vocht verdampt is. 

Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de pan met de chorizo. Doe de deksel op de mosselpan en kook de mosselen in 5 minuten gaar. 

Mosselen hebben niet veel tijd nodig, daarom zijn mosselen ook perfect om doordeweeks te eten. Schud de mosselpan een aantal keren met de ovenhandschoenen. 

Serveer de Spaanse mosselen in een diep bord, snijd verse platte peterselie grof en verdeel deze over de mosselen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-01-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

0 reacties op Spaanse mosselen met chorizo en wijnsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.