Snelle bami goreng

(19)

Een bami goreng die snel én makkelijk is. Klaar in 20 minuten inclusief recept om zelf bamikruiden te maken. Zo'n lekkere bami heb je nog nooit gehad!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Snelle bami goreng

Ingrediënten


  • 500 gram mie nestjes
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 prei
  • 200 gram taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer 75 ml soja saus
  • 50 ml mirin (rijstewijn)
  • 1 eetlepel sambal (naar smaak)
  • zonnebloem of andere neutrale olie
  • 1/2 recept bamikruiden of koop kant-en-klare kruidenmix

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vergiet
  • wok, een stalen wok geeft de beste smaak

Snelle bami goreng Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/snelle-bami-goreng


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de mie gaar in ongeveer 8 minuten, afhankelijk welke soort je gebruikt.

Was ondertussen de prei en snijd deze in fijne (halve) ringetjes. Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn. 

Snelle bami goreng
Snelle bami goreng

Snelle bami goreng afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur. Zodra de wok begint te roken voeg je een beetje zonnebloem of andere neutrale olie toe. Voeg de prei en hamblokjes toe en na ongeveer een minuut ook de knoflook.

Giet de mie af en voeg deze toe aan de wok. Voeg de taugé, bamikruiden en mirin toe terwijl je alles op hoog vuur blijft verwarmen. Voeg dan ook de sambal en sojasaus toe.

Je hoeft geen extra peper en zout toe te voegen, aangezien de sojasaus al zout genoeg is en de kruiden al genoeg smaak zullen geven.

Bak het geheel niet te lang, het is juist het lekkerste als de taugé nog krokant is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Snelle bami goreng

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.