Slowcooker varkensgoulash

(67)

Slowcooker varkensgoulash is een vullende en smaakvolle stoof. Perfect als doordeweekse maaltijd en makkelijk in te vriezen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Slowcooker varkensgoulash

Ingrediënten


  • 1 kg varkensvlees (filet of schouder)
  • roomboter om in te bakken
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 3 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • ongeveer 6 grote stukken gegrilde paprika (pot of blik)
  • 3 knoflooktenen
  • 50 ml balsamico azijn
  • 500 ml water
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • slowcooker

Slowcooker varkensgoulash Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/slowcooker-varkensgoulash


Voorbereiding -- 20 minuten

Verwijder de zaadlijsten van de paprika, pel de uien en snijd de paprika en rode uien in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper, afhankelijk hoe pittig je de goulash wil, en snijd de rode peper fijn.

Als je een groot stuk varkensvlees hebt gekocht, snij je deze zelf in stukken. Breng de stukken op smaak met peper en zout en bedek met een dun laagje bloem. Verhit boter in een grote bakpan en bak de helft van het vlees tot het bruin is aan alle kanten.

Herhaal dit met de rest van het vlees. Als je pan groot genoeg is, kun je alles in een keer bakken. Voeg het gebakken vlees toe aan de slowcooker en verhit de bakpan opnieuw.

Bak de uien en paprika in dezelfde boter, of misschien met een beetje extra, op hoog vuur tot deze bruin gekleurd zijn. Voeg deze ook toe aan de slowcooker en verhit de pan opnieuw. 

Verhit paprikapoeder, gesneden knoflook, rode peper, venkel- en komijnzaad ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ongeveer 2 minuten. Voeg dit mengsel ook toe aan de slowcooker. 

Slowcooker varkensgoulash
Slowcooker varkensgoulash

Slowcooker varkensgoulash koken -- 5 uur

Snijd de gegrilde paprika's in grove stukken en voeg ze ook toe aan de slowcooker, samen met de balsamico azijn, water, laurierblaadjes, tijm, tomaten uit blik en breng op smaak met peper en zout.

Stel de slowcooker in op middelhoog en kook de goulash gaar in minimaal 5 uur. Controleer of de goulash klaar is, het vlees is dan mals en de saus is genoeg ingedikt.

Serveer met rijst, gekookte aardappels of aardappelpuree. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-08-2023


Waardeer dit recept!
67 stemmen

2 reacties op Slowcooker varkensgoulash

Monika Mikulecz plaatste op 07-07-2017 om 22:05:13
:( waarom? Will u dat goed te leren? Ik kan helpen... Mijn nederlands niet genoeg goed, maar ik kan wel koken...
Ohmydish plaatste op 08-07-2017 om 15:41:41
Hallo Monika, bedankt voor de reactie. Er zijn veel soorten en varianten van deze goulash te maken. Stuur ons jouw recept op en wij zullen deze eens maken!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.