Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen

(11)

Erg verfrissende salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen, het lekkerst in de zon! Serveer met brood voor een complete maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen

Ingrediënten


  • 1/4e watermeloen
  • 1 gele paprika
  • 400 gram kippendijen
  • 2 citroenen
  • 2 little gems (baby romaine sla)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 bosuien
  • ongeveer 30 ml witte wijnazijn
  • ongeveer 150 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • 3 middelgrote kommen
  • citrus rasp
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • blender of staafmixer
  • middelgrote bakpan
  • vergiet

Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-gemarineerde-kippendijen-en-watermeloen


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Rasp de schil van 1 citroen en gebruik het sap van beide citroenen. Pel en snijd de knoflooktenen fijn en meng met het citroensap en rasp. 

Voeg ongeveer 3 eetlepels zonnebloemolie toe terwijl je mengt met een garde. Breng op smaak met peper en zout. 

Indien nodig maak je de kippendijen schoon en snijd in stukken. Marineer de stukken kipdijfilet in het citroen mengsel voor minimaal een uur. 

Was de bladeren van de little gems en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. 

Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in stukjes. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Meng de watermeloen blokjes, paprika en rode ui en zet opzij. Snijd de bosuien in ringen. 

Nu de watermeloen, we gebruiken maar een kwart van de watermeloen. 1/4e van dat deel gaan we gebruiken voor de dressing en van het overige 3/4e deel snijden we mooie blokjes voor de salade. 

Gebruik een blender of staafmixer om een dressing te maken met watermeloen, witte wijnazijn, peper en zout en dan schenken we er langzaam ongeveer 100 ml zonnebloemolie bij. 

Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen
Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen

De salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen afmaken – 5 minuten

Zeef de kippendijen om het meeste van de marinade te verwijderen. 

Verhit een middelgrote bakpan en voeg de kippendijen toe. Bak deze op hoog vuur gaar in ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. 

Verdeel de sla en het watermeloen mengsel over 4 borden. Verdeel er dan de kippendijen en bosuien over en maak af met de watermeloen dressing. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Salade met gemarineerde kippendijen en watermeloen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.