Salade met gebakken geitenkaas

(19)

Wist je dat je verslaafd kunt raken aan kaas? Logisch met deze heerlijke salade met gebakken geitenkaas. Heerlijk als lunch.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Salade met gebakken geitenkaas

Ingrediënten


  • 1 rolletje geitenkaas van 200 gram
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 100 ml neutrale olie, zoals zonnebloemolie + extra om mee te bakken
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 avocado
  • Handje cherry tomaten
  • 2 lenteuitjes
  • optioneel: stukken feta kaas en wat olijven
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Bakpan met dikke bodem om mee te bakken
  • Sla centrifuge
  • 3 kleine kommetjes
  • Garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-gebakken-geitenkaas


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de gemengde sla om eventueel wat zand eruit te spoelen. Plaats de gemengde sla in de sla centrifuge en draai deze totdat de sla mooi droog is. Was de komkommer en cherry tomaten. 

Snijd de komkommer in kleine stukjes, en de cherry tomaten doormidden. Snijd de lenteuitjes in kleine stukjes. Pers sap uit de limoen, deze wordt gebruikt in de dressing. Meng het limoensap met zout en peper door elkaar.

Voeg dan langzaam maar zeker de zonnebloemolie toe, terwijl je de dressing mixt met een garde. Doe dit totdat de gewenste dikte is bereikt. Roer eventueel nog wat meer peper en zout door de dressing, mits gewenst.

Verhit een scheut zonnebloemolie toe aan de bakpan met dikke bodem en verhit deze tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Tik 1 ei in een klein kommetje los en voeg wat broodkruim toe aan een ander kommetje. Snijd de geitenkaas in dikke stukken. Bedek de geitenkaas met ei, daarna met paneermeel. 

Salade met gebakken geitenkaas
Salade met gebakken geitenkaas

Afmaken van de salade met gebakken geitenkaas -- 10 minuten

Verdeel de gemengde sla, lenteui, komkommer, cherry tomaten (feta en olijven) over de borden. Pel de avocado en snijd deze in stukjes. Bak de stukken geitenkaas wanneer de olie heet genoeg is, in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar.

Of totdat er een mooie goudbruine kleur ontstaat aan beide kanten. Besprenkel de salade met de limoendressing, en verdeel er de avocado en gebakken geitenkaas over de borden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Salade met gebakken geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.