Salade van botersla met kippendijen

(4)

Deze vullende salade van botersla met kippendijen en geroosterde puntpaprika is klaar in 25 minuten. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Salade van botersla met kippendijen

Ingrediënten


  • 350 gram kippendijen
  • 1 rode, gele en 1 oranje puntpaprika
  • Botersla
  • Veldsla
  • Halve komkommer
  • Halve ui
  • Geitenkaas
  • 6 radijsjes
  • Handvol cashewnootjes
  • Olijfolie
  • Honing
  • Zout en peper
  • Optioneel: watercress, mosterdzaadjes ter garnering

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Vork
  • Bakpan

Salade van botersla met kippendijen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-van-botersla-met-kippendijen


Voorbereiding – 10 minuten

Was de sla en radijsjes. Snijd de ui in blokjes. Snijd de puntpaprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Gebruik de tanden van een vork om de komkommer over de lengte in te snijden, dit geeft het effect dat je op de foto's kunt zien.

Snijd de komkommer en de radijsjes zo dun mogelijk. Hak de cashewnoten grof. Maak de kippendijen schoon en wrijf deze in met olijfolie. Wrijf ook de puntpaprika's in met olijfolie. 

Salade van botersla met kippendijen
Salade van botersla met kippendijen

De salade van botersla met kippendijen afmaken – 15 minuten

Verhit de bakpan op middelhoog vuur, en voeg de puntpaprika helften toe. Draai om de 2 minuten om en bak totdat ze zacht, in ongeveer 10 minuten tijd.

Haal de puntpaprika's dan uit de pan en voeg de kippendijen toe, samen met de in blokjes gesneden uien. Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen mooi bruin.

Voeg de botersla, veldsla, komkommer, puntpaprika en kippendijen toe aan een diep bord. Verkruimel geitenkaas over het bord. Garneer met gehakte cashewnootjes en eventueel watercress. 

Knijp wat honing over de salade uit, en breng op smaak met peper en zout. Je zult merken dat kippendijen veel meer smaak hebben dan kipfilets.

Dit komt doordat kippendijen simpelweg meer vet bevatten. Deze salade van botersla met kippendijen is lekker met een glas Chardonnay. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Salade van botersla met kippendijen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.