Sajoer boontjes

(30)

Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Sajoer boontjes

Ingrediënten


  • 500 gram sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 4 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • mespuntje trassie
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • rasp
  • grote bakpan of wok

Sajoer boontjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sajoer-boontjes


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook deze enkele minuten tot deze beetgaar zijn. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. 

Sajoer boontjes
Sajoer boontjes

De sajoer boontjes afmaken – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in een grote bakpan of wok en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg dan ook de bruine basterdsuiker, geraspte gember, trassie en sambal oelek toe en roer goed. 

Voeg de kokosmelk samen met de beetgare bonen toe en kook dit nog enkele minuut tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

Breng de sajoer boontjes op smaak met zout, eet smakelijk!

Tip: benieuwd naar meer recepten om een echte Indische rijsttafel te maken?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-04-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-01-2024


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Sajoer boontjes: Veel gestelde vragen

Kun je sajoer boontjes invriezen?

Je kunt sajoer boontjes prima invriezen, dan hoef je de boontjes na het ontdooien alleen nog maar op te warmen.

Waar eet je sajoer boontjes bij?

Sajoer boontjes kunnen onderdeel zijn van een rijsttafel. Maar ze zijn ook een lekker bijgerecht bij ajam paniki of rendang.

Wat is een boemboe?

Een boemboe is een nat kruidenmengsel, boemboe wordt gebruikt in de Indonesische keuken.

0 reacties op Sajoer boontjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.