Rundvleescurry met groenten

(2)

Heerlijk geurende rundvleescurry met groenten die je met rijst of noedels kunt serveren. Klaar in een uurtje, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2021

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rundvleescurry met groenten

Ingrediënten


  • 4 runderstoof lappen
  • 1 paksoi
  • 250 gram champignons
  • 1 broccoli
  • ongeveer 6 bospenen
  • zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk
  • scheutje water
  • 1 ui
  • ongeveer 4 eetlepels rode curry pasta (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • peper en zout naar smaak
  • rijst of noedels om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote hapjespan of wok met deksel

Rundvleescurry met groenten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rundvleescurry-met-groenten


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de paksoi en snijd deze grof. Schil de bospenen en snijd deze dan dan ook grof. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes. Pel de ui en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Snijd de runderlappen in niet al te grote stukken en bestrooi met peper en zout. 

Rundvleescurry met groenten
Rundvleescurry met groenten

Rundvleescurry met groenten afmaken -- 45 minuten

Verhit een scheutje olie in de grote hapjespan of wok en bak hier de stukjes vlees enkele minuten in tot deze bruin gaan kleuren. Voeg de ui en rode curry pasta toe en bak nog enkele minuten langer. 

Schenk de kokosmelk erbij en voeg een scheutje water toe aan het blik van de kokosmelk. Schenk dit er dan ook bij en breng aan de kook. Zodra het kook zet je het vuur laag en een deksel op de pan. 

Laat dit een half uur zachtjes garen. Voeg alle gesneden groenten toe en laat het nog langer zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de groenten.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer met rijst of noedels. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2021


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Rundvleescurry met groenten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.