Romige courgettesoep

(42)

Zo ontzettend makkelijk en toch super lekker! Deze romige courgettesoep heb je in een handomdraai op tafel staan en is te maken met weinig ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-03-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 65 calorieën p.p.
Romige courgettesoep

Ingrediënten


  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • Halve theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Crème fraîche
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Staafmixer of blender
  • Grote pan
  • Koksmes
  • Snijplank

Romige courgettesoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch Calorieën 65 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-courgettesoep


Voorbereiding – 10 minuten

Pel 2 teentjes knoflook en 2 uien en snijd deze in fijne stukjes. Was de courgettes en snijd in grove blokjes.

Tip: Houdt een aantal (fijngesneden) stukjes courgette apart, bak deze even kort aan in een klein scheutje olijfolie. Je kunt de stukjes courgette als garnering gebruiken, tevens geeft het de soep een extra ‘bite’.

Doordat de groenten gepureerd gaan worden hoeven de stukjes niet heel netjes gesneden te worden.

Voeg een scheutje olijfolie toe in de grote pan en verhit op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui een aantal minuten aan, of tot glazig. Voeg een halve theelepel kerriepoeder toe en bak een aantal minuten mee, roer goed door.

Romige courgettesoep
Romige courgettesoep

De romige courgettesoep afmaken – 15 minuten

Bak stukken de courgette kort aan en schenk er een liter groentebouillon bij. Breng aan de kook en kook totdat de courgette gaar is, dit duurt ongeveer 15 minuten.

Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak crème fraîche toe. Pureer tot een romige courgettesoep met behulp van een staafmixer of blender.

Serveer eventueel met een extra lepel crème fraîche en eventueel de fijngesneden blokjes courgette. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-12-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-03-2024


Waardeer dit recept!
42 stemmen

Romige courgettesoep: Veel gestelde vragen

Kan ik de crème fraîche vervangen?

In plaats van crème fraîche kun je ook gebruik maken van kookroom of slagroom.

Kan ik ook een andere soort courgette gebruiken?

Naast de standaard (groene) courgette kun je ook gebruik maken van een gele of witte courgette. Maar je kunt ook prima een bolcourgette gebruiken.

Moet ik de courgette schillen?

Je hoeft de courgette niet te schillen, was de courgette wel voordat je deze gaat gebruiken.

2 reacties op Romige courgettesoep

Eve plaatste op 06-03-2024 om 16:35:50
Volgens mij ontbreekt de bouillon in het recept. Maar deze nu al enkele keren gemaakt en erg lekker
Ohmydish plaatste op 06-03-2024 om 18:41:33

Dankjewel Eve, en ook bedankt voor je oplettendheid want de bouillon ontbrak inderdaad in de ingrediëntenlijst. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.