Pizza taco

(39)

Dit is een pizza met gemengd gehakt, sla en knoflook saus. Deze moet je absoluut een keer geproefd hebben, zó lekker en simpel om te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pizza taco

Ingrediënten


  • 1 bol pizza deeg of een kant en klare pizza bodem
  • Bloem (om je werkblad mee te bestrooien)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • Een beetje water
  • Gedroogde oregano
  • 200 gram gemengd gehakt
  • Handvol geraspte jonge kaas, zoals Gouda
  • Aantal blaadjes ijsberg sla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 knoflookteentjes
  • zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Snijplank en koksmes
  • Klein bakje
  • Lepel
  • Deegroller

Pizza taco Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-taco


Voorbereiding – 10 minuten

We beginnen met het maken van een simpele, maar zeer smaakvolle knoflook saus. Combineer hiervoor 2 eetlepels yoghurt en 4 eetlepels mayonaise.

Pel en snijd 3 knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook toe aan het yoghurt en mayonaise mengsel en breng op smaak met zout en peper.

De tomaten saus is zelfs nog makkelijker! Combineer de inhoud van 1 blikje tomatenpuree met een eetlepel water, gedroogde oregano en breng deze wederom op smaak met peper en zout. 

Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol de pizza bol uit. Je kunt deze stap overslaan wanneer je gebruik maakt van een kant en klare pizzabodem.

Wij hebben het deeg in de vorm van een hart gemaakt, vanwege Valentijnsdag (of moederdag). Je kunt deze uiteraard in elke gewenste vorm maken die je wilt. Verdeel de tomatensaus over de gehele bodem, maar laat de randen vrij van saus. 

Pizza taco
Pizza taco

Bakken van de pizza taco – 25 minuten

Meng het gehakt samen met peper en zout en verdeel deze over de pizza. Het is niet nodig om het gehakt eerst aan te braden. Bedek het vlees met geraspte jonge kaas en bak de pizza voor 25 minuten op 210 graden Celsius, of totdat de korst goudbruin is.

Zodra de pizza afgebakken is, bedek je de bovenkant met ijsberg sla en daar bovenop de zelfgemaakte knoflooksaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-02-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
39 stemmen

Pizza taco: Veel gestelde vragen

Gaat het gehakt rauw op een pizza taco?

Ja, het gehakt wordt niet eerst rul gebakken. Het gehakt gaat rauw op de pizza en wordt gaar tijdens het bakken van de pizza in de oven.

Waar komt de pizza taco vandaan?

De pizza taco komt uit Amerika, waar de pizza ontstond bij de keten Happy Joe's in Iowa.

In Limburg is de pizza taco bekend van de pizzaria waar ik ooit werkte, namelijk bij Pizza Makado Beek.

0 reacties op Pizza taco

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.