Pizza met serranoham en rucola

(4)

Deze pizza met serranoham en rucola is een pizza waar je vrij weinig tijd en moeite in hoeft te steken. Recept voor 2 personen, klaar in een kwartiertje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Het lekkerst is om het deeg voor de pizzabodem zelf te maken, maar je kunt ook simpelweg gebruik maken van kant-en-klare pizzabodems van de supermarkt.

Leer hier hoe je heel simpel zelf en stap-voor-stap je eigen pizzadeeg kunt maken.

Maak je eigen snelle passata door tomaten uit blik te pureren samen met gedroogde tijm, oregano, peper en een snuf zout. Super simpel!

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pizza met serranoham en rucola

Ingrediënten


  • 1 recept voor pizza deeg
    • Of maak gebruik van een kant-en-klare pizza bodem
  • Zakje rucola
  • Grana padano kaas
  • 4 plakken serranoham
  • 200 gram passata

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Eetlepel
  • (houten) plank om de pizza op te serveren
  • Pizzasnijder
  • Kaasrasp

Pizza met serranoham en rucola Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-met-serranoham-en-rucola


Voorbereiding – 10 minuten

Begin door de oven voor de verwarmen tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bedek met behulp van een eetlepel de pizzabodem met de passata, of lees hierboven hoe je makkelijk zelf een eigen passata maakt.

Bak de pizzabodem in 10 minuten gaar en krokant. De daadwerkelijke tijd varieert per type oven. Het bakken van de pizza gaat best snel aangezien er niet veel ingrediënten op liggen. Houdt dus een oogje in het zeil! 

Pizza met serranoham en rucola
Pizza met serranoham en rucola

Pizza met serranoham en rucola afmaken – 5 minuten

Haal de gebakken pizzabodem met passata uit de oven.

Leg de pizza eventueel op een houten plank, dit vergemakkelijkt het serveren van de pizza en het ziet er leuk uit!

Verdeel 4 plakken serranoham over de pizza heen, voeg dan een handvol rucola toe.

Rasp er naar wens grana padano kaas overheen.

Snijd de pizza met behulp van de pizzasnijder in 8 evenredige stukken. Geniet van deze heerlijke pizza met serranoham en rucola, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

2 reacties op Pizza met serranoham en rucola

Ans Vranken plaatste op 20-03-2017 om 08:38:08

hallo chef,

Ben vandaag weer geïnspireerd door jullie site, het wordt een lekkere pizza vandaag met rucula. Dank je wel

gr Ans

Ohmydish plaatste op 20-03-2017 om 08:59:09
Fijn om te horen, smakelijk alvast!!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.