Pikelets (Australische pannenkoekjes) zijn kleine en stevige pannenkoekjes. Lekker met jam en een flinke hoeveelheid poedersuiker.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-04-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pikelets-australische-pannenkoekjes
Zeef 125 gram zelfrijzend bloem in een middelgrote kom. Door het zeven van het bloem voorkom je dat er klontjes ontstaan in het beslag. Voeg het ei toe en meng door de bloem.
Giet 220 ml volle melk in de kom en blijf mengen totdat er een glad beslag ontstaat. Je kunt een iets dikker beslag maken door meer bloem toe te voegen, of een dunner beslag door meer melk toe te voegen.
Verhit een klontje boter in een middelgrote pan op middel-hoog vuur. Voeg een aantal lepels beslag toe in de hete pan. De pikelets zijn maximaal 5 cm breed.
Draai de pikelets om zodra er bubbels ontstaan aan de bovenkant. Bak goudbruin. Serveer de pikelets met jam en bestrooi met flink wat poedersuiker. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-04-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.