Pastinaak stamppot

(9)

Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks is deze pastinaak stamppot. Vegetarisch, vol van smaak én met als extra champignons en romaine sla, jammie!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pastinaak stamppot

Ingrediënten


  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 romaine sla
  • klont boter
  • scheut melk
  • peper en zout naar smaak
  • 300 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • ongeveer 200 ml rode wijn

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • champignon borstel of keukenpapier
  • sla centrifuge
  • grote bakpan
  • vergiet
  • aardappel stamper

Pastinaak stamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-stamppot


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de aardappels en pastinaak en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een grote pan en vul met water en zout. Breng aan de kook en pel ondertussen de knoflook en sjalot.

Snijd de knoflooktenen fijn en de sjalot in ringen en zet opzij. Zet het vuur van de aardappels en pastinaak laag zodra het water kookt. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd in plakjes.

Was de romaine sla en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Snijd de sla dan in fijne reepjes en zet opzij. 

Pastinaak stamppot
Pastinaak stamppot

De pastinaak stamppot afmaken – 20 minuten

Verhit een beetje boter in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot, voeg na een minuut de champignon plakjes toe en bak dit enkele minuten. Voeg de knoflook toe en blus af met rode wijn.

Laat de rode wijn inkoken tot ongeveer de helft. Giet de aardappels en pastinaak af en gebruik een stamper om deze grof te pureren.

Roer de fijngesneden romaine sla erdoor en maak de stamppot smeuïg met boter en melk. Breng de stamppot en champignonsaus op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met een extra stukje vlees voor een niet-vegetarische versie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-12-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Pastinaak stamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.