Pasta met makreel en zoete aardappel

(5)

Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-09-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met makreel en zoete aardappel

Ingrediënten


  • ongeveer 350 gram pasta naar keuze (wij gebruikten penne)
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 gerookte makreel filets (met peper)
  • 1/4e bloemkool
  • 3 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • olie om mee te bakken
  • klontje boter
  • 100 gram champignons
  • peper en zout naar smaak
  • handvol (veld) sla

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan
  • staafmixer
  • oven
  • ovenschaal
  • vergiet

Pasta met makreel en zoete aardappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-makreel-en-zoete-aardappel


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.

Kook de zoete aardappelstukjes gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.

Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze enkele minuten, tot de bloemkool beetgaar is.

Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en het sjalotje en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier en snijd deze in kwarten.

Zodra de bloemkoolroosjes gaar zijn, haal deze dan uit het water met een schuimspaan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta al dente.

Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel en snijd de makreel in kleine schuine stukjes en leg deze op een ovenschaal. 

Pasta met makreel en zoete aardappel
Pasta met makreel en zoete aardappel

Pasta met makreel en zoete aardappel afmaken – 10 minuten

Giet de zoete aardappel af en pureer deze met een staafmixer. Maak de puree smeuïger door er een beetje kookwater van de pasta aan toe te voegen.

Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stukjes makreel ongeveer 5 minuten in de oven.

Verhit olie en een klontje boter in de grote bakpan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak nog enkele minuten mee.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bakpan. Voeg dan ook de zoete aardappelpuree toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta over borden en verdeel hier stukjes warme makreel over en maak af met veldsla. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-09-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Pasta met makreel en zoete aardappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.