Pasta met ham en verse vijgen

(1)

Specifiek voor degene die blij worden als de verse vijgen weer in de winkels liggen. Romige pasta met ham en verse vijgen is klaar in 15 minuten. Mmm!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met ham en verse vijgen

Ingrediënten


  • 2 verse vijgen
  • 6 plakjes ham (Serrano of prosciutto)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 140 gram spaghetti of andere pasta
  • olijfolie
  • 125 ml room
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan
  • kaasrasp

Pasta met ham en verse vijgen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-ham-en-verse-vijgen


Voorbereiding – 10 minuten

Kook de pasta in de middelgrote pan gevuld met water en zout tot deze al dente is. Dat zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van het type spaghetti.

Pel en snijd ondertussen de sjalot en knoflookteen fijn. Was de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in partjes en zet deze opzij. 

Pasta met ham en verse vijgen
Pasta met ham en verse vijgen

Pasta met ham en verse vijgen afmaken – 5 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de sjalot en knoflook aan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de vijgenpartjes en room toe en laat ongeveer een minuut koken.

Giet de spaghetti af en voeg deze bij de room en vijgen. Meng goed en breng op smaak met peper, zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de kaas en ham al zout genoeg zijn.

Verdeel de spaghetti over 2 borden en plaats 3 plakken ham per bord. Maak de pasta af met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Pasta met ham en verse vijgen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.