No bake cheesecake met frambozen

(10)

Zonder al teveel moeite kun jij je gasten verrassen met een heerlijke no bake cheesecake met frambozen. Snel, zacht en gemaakt met verse frambozen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
No bake cheesecake met frambozen

Ingrediënten


  • 250 gram droge koekjes
  • 150 gram boter + extra om mee in te vetten
  • 1 limoen (zeste + sap)
  • 4 gelatineblaadjes of 4 eetlepels gelatinepoeder
  • 50 ml water
  • 400 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 50 gram frambozen + extra om mee te garneren

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan
  • Springvorm
  • Citroenrasp
  • Keukenmixer of handmixer
  • Kleine kom
  • Garde
  • Staafmixer
  • Deegroller of foodprocessor om de koekjes mee te verkruimelen

No bake cheesecake met frambozen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-cheesecake-met-frambozen


Voorbereiding – 15 minuten

Vet de springvorm in met boter en zet aan de kant. Verkruimel de koekjes, er zijn een aantal manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een foodprocessor, blender of zelfs een deegroller.

Smelt de boter in een kleine sauspan en laat dit een aantal minuten afkoelen. Vermeng de koekkruimels samen met de boter en zeste van 1 limoen.

Druk het koekmengsel in de springvorm om een simpele taartbodem te maken. Vul de kleine kom met koud water en voeg 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe en zet aan de kant.

Je kunt dezelfde kleine sauspan gebruiken om het gelatine-mengsel te maken. Voeg frambozen, citroensap van een halve citroen, suiker en water toe aan de kleine sauspan en verhit deze op laag vuur.

Gebruik de staafmixer om een glad frambozen-mengsel te maken. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en meng deze samen in het hete frambozenmengsel.

Zet een aantal minuten aan te kant, en wacht tot dit afgekoeld is.

No bake cheesecake met frambozen
No bake cheesecake met frambozen

De no bake cheesecake met frambozen afmaken – 5 minuten + wachttijd

Vermeng roomkaas, slagroom en vanille-extract samen in de kom van je keukenmachine. Meng goed samen totdat je een glad mengsel overhoudt.

Voeg het frambozenmengsel toe en meng goed samen. Giet de cheesecake-vulling in de springvorm met de taartbodem en zet tenminste 3 uur lang in de koelkast, of tot deze stevig genoeg is. 

Garneer met verse frambozen en voeg optioneel wat opgeklopte slagroom toe. Geniet van deze lekkere no bake cheesecake met frambozen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op No bake cheesecake met frambozen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.