Makkelijk mango en gember toetje

(28)

Een dessert met een wow-factor, maar klaar in 15 minuten, willen we dat niet allemaal? Verras je gasten eens met een makkelijk mango en gember toetje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Makkelijk mango en gember toetje

Ingrediënten


  • 1 mango
  • 200 gram naturel kwark of Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker
  • 1 klein stukje verse gemberwortel
  • 6 droge koekjes zoals Maria koekjes
  • optioneel: munt blaadjes ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • klein sauspannetje
  • kom
  • garde
  • blender of staafmixer
  • 4 mooie glazen

Makkelijk mango en gember toetje Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijk-mango-en-gember-toetje


Makkelijk mango en gember toetje maken – 15 minuten

Maak een suikersiroop door heel gemakkelijk het water en suiker te verwarmen in het kleine sauspannetje. Schil de gemberwortel en snijd in super dunne reepjes.

Kook de gemberreepjes in de suikersiroop voor ongeveer 15 minuten op middelmatig vuur. Zorg ervoor dat de gember zacht geworden, anders zal het minder lekker smaken. 

Makkelijk mango en gember toetje
Makkelijk mango en gember toetje

Schil ondertussen de mango en snijd een beetje in mooie stukjes ter garnering. Pureer de rest van de mango met een blender of staafmixer en zorg dat de mango puree erg glad is door deze door een fijne zeef te drukken.

Meng de mango puree met kwark of Griekse yoghurt en breng op smaak met poedersuiker. Verdeel het mengsel over 4 mooie glazen. Verkruimel de droge koekjes over het dessert.

Maak het dessert af met de mango stukjes en gesuikerde gemberreepjes. Om het toetje nog mooier te maken, kun je nog muntblaadjes toevoegen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

0 reacties op Makkelijk mango en gember toetje

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.