Kwarkbrood met citroen

(11)

Een zelfgebakken kwarkbrood met citroen, heerlijk fris en een goed begin van de dag met een laagje fruit jam. Dit kleine broodje is gemaakt in een cakeblik.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Kwarkbrood met citroen

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 zakje droge gist (ongeveer 4 gram)
  • 250 gram naturel kwark
  • 1/2e theelepel fijn zout
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • citrusrasp
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • schone theedoek
  • oven
  • klein cakeblik
  • siliconen kwast

Kwarkbrood met citroen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kwarkbrood-met-citroen


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng kwark met een ei, zout en het sap en rasp van een citroen met een garde tot het glad is. Meng in de kom van je elektrische mixer de bloem, suiker en gist. Voeg hier het kwarkmengsel aan toe. 

Kneed het deeg tot er een soepele deegbal ontstaat en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats. Je zult merken dat het deeg zal verdubbelen. 

Kwarkbrood met citroen
Kwarkbrood met citroen

Kwarkbrood met citroen afmaken – 40 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een klein cakeblik in met boter. Plaats de deegbal in het cakeblik en laat het nogmaals kort rijzen tot de oven warm is.

Bak het kwarkbrood 30 minuten, of tot het mooi goudbruin is. Je kunt controleren of het gaar is door erop te tikken, als het brood hol klinkt, is het klaar.

Dit brood is heerlijk met jam, probeer eens deze zelfgemaakte aardbeienjam. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

4 reacties op Kwarkbrood met citroen

Laura plaatste op 09-09-2017 om 14:43:29
Bij mij bleef het deeg erg nat. Het heeft ook niet goed gerezen. Heb het recept precies gevolgd dus weet niet waar het mis gegaan is. Groetjes Laura
Ohmydish plaatste op 09-09-2017 om 15:09:28
Hoi Laura, wat vervelend! Ik heb het recept nogmaals nagelezen, maar kan niet ontdekken waarom het te nat zou zijn. Met deze hoeveelheid gist op zo'n klein broodje, zou het zeker goed moeten rijzen. Je hebt 250 gram kwark gebruikt? Dus de helft van een verpakking zoals op de ingrediëntenfoto? De suiker eventueel vergeten? Deze dient namelijk als 'voeding' voor de gist. Het zout eerst goed gemengd voor je de gist hebt toegevoegd? Zout gaat namelijk de werking van gist tegen als deze in direct contact komen. Een ontzettend sappige citroen gehad, zodat er meer sap in zat dan gebruikelijk? Ik probeer met je mee te denken, als je namelijk meer bloem zult gaan toevoegen wordt het brood erg droog van smaak. Groetjes, Véronique
Laura plaatste op 23-11-2018 om 10:00:08

Heb het nog een keer geprobeerd, deeg weer erg nat maar zo in de bakvorm gedaan. Ziet er op zich wel mooi uit nu, maar smaakt naar de geur van een vaatwasserblokje. Sorry maar ik denk echt dat er iets niet goed is.. Toch bedankt voor het delen want je andere receptjes zijn super! Groetjes

Ohmydish plaatste op 23-11-2018 om 13:43:59
Hoi Laura, wat gek want ik heb deze zelf al vaker zonder problemen gemaakt. En de combinatie van kwark en citroen ervaar ik zelf altijd als fris, jammer dat je de smaak niet lekker vind. Maar gelukkig dat je de andere recepten wel super vind! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.