Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

(9)

Deze koteletten met gekarameliseerde uien en spek zijn heerlijk als doordeweekse maaltijd. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Ingrediënten


  • 4 koteletten
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een aantal takjes tijm
  • 1 eetlepel boter
  • Olijfolie
  • ongeveer 300 gram spekreepjes
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote braadpan

Koteletten met gekarameliseerde uien en spek Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/koteletten-met-gekarameliseerde-uien-en-spek


Voorbereiding -- 5 minuten

Snijd de ui in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Wrijf zout en peper aan beide kanten van de koteletten. Voeg niet té veel zout toe, aangezien de spekreepjes het gerecht zout maken. 

Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon
Koteletten met gekarameliseerde uien en bacon

De koteletten met gekarameliseerde uien en bacon afmaken -- 15 minuten

Verhit boter in de grote braadpan en bak de koteletten goudbruin in 4 - 5 minuten. Haal de koteletten dan uit de grote braadpan en zet opzij. Verhit de boter opnieuw en voeg een scheutje olijfolie toe.

Bak de spekreepjes een aantal minuten, voeg dan de uiringen en knoflook aan toe. Meng er bruine basterdsuiker doorheen, totdat deze beginnen te karameliseren. Dit duurt maar een aantal minuten.

Giet de runderbouillon in de pan en voeg er een aantal takjes verse tijm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen, of totdat de gewenste dikte bereikt is.

Haal de takjes tijm uit de pan en plaats de koteletten terug. Verwarm opnieuw en serveer de koteletten met gekarameliseerde uien en spek direct.

Dit gerecht is erg lekker met aardappelen en een kleurrijke ratatouille. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-04-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Koteletten met gekarameliseerde uien en spek

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.