Kip in romige kokos rijst

(5)

Kip in romige kokos rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Kokosnoot, kip en groenten zijn een heerlijke combinatie.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip in romige kokos rijst

Ingrediënten


  • 3 kipfilets
  • halve verse kokosnoot, of flink wat droge geraspte kokosnoot
  • 150 gram verse spinazie
  • 6 wortelen
  • 1 chili peper
  • een stukje verse gember
  • een rode paprika
  • 400 gram rijst naar keuze
  • 100 ml kokos room, maar je kunt ook `gewone` slagroom gebruiken
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Grote bakpan
  • Middelgrote pan
  • Rasp

Kip in romige kokos rijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-romige-kokos-rijst


Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en een snuf zout en breng het water aan de kook. Schil de wortelen en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.

Versnipper de chili peper in kleine stukjes, je kunt ervoor kiezen om deze met of zonder de zaadlijsten te gebruiken. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden.

Snijd de rode paprika open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode paprika in middelgrote stukken. Was de verse spinazie goed, zorg dat er geen zand meer op de spinazie zit.

Verwijder de harde steeltjes van de spinazie. Rasp een stukje verse gember en een halve kokosnoot, zet deze even aan de kant. Maak de kip schoon en snijd deze in hapklare stukjes.

Kook in de tussentijd de rijst gaar, kijk voor de juiste instructies op de verpakking. 

Kip in romige kokosnoot rijst
Kip in romige kokosnoot rijst

De kip in romige kokosrijst afmaken – 10 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de stukjes kip aan toe. Bak de kip eerst een minuut of 3 voordat je de gesneden wortel toevoegt.

Bak de kip en de wortelen verder voor tenminste 5 minuten, voeg dan de spinazie, chili peper, geraspte kokosnoot en gember toe. Als de spinazie mooi slap gekookt is voeg je de kokosroom toe.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer deze met de romige kokosnoot saus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

2 reacties op Kip in romige kokos rijst

Gerda Kersten v Raaij plaatste op 08-10-2017 om 11:27:40

Erg lekker Smaakt goed. Gr. Gerda

Ohmydish plaatste op 08-10-2017 om 13:32:56
Fijn om te horen Gerda !

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.