Kip in romige kokos rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Kokosnoot, kip en groenten zijn een heerlijke combinatie.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-in-romige-kokos-rijst
Vul de middelgrote pan met water en een snuf zout en breng het water aan de kook. Schil de wortelen en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.
Versnipper de chili peper in kleine stukjes, je kunt ervoor kiezen om deze met of zonder de zaadlijsten te gebruiken. Met zaadlijsten zal het gerecht een stuk pittiger worden.
Snijd de rode paprika open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode paprika in middelgrote stukken. Was de verse spinazie goed, zorg dat er geen zand meer op de spinazie zit.
Verwijder de harde steeltjes van de spinazie. Rasp een stukje verse gember en een halve kokosnoot, zet deze even aan de kant. Maak de kip schoon en snijd deze in hapklare stukjes.
Kook in de tussentijd de rijst gaar, kijk voor de juiste instructies op de verpakking.
Verhit olijfolie in de grote bakpan en voeg daar de stukjes kip aan toe. Bak de kip eerst een minuut of 3 voordat je de gesneden wortel toevoegt.
Bak de kip en de wortelen verder voor tenminste 5 minuten, voeg dan de spinazie, chili peper, geraspte kokosnoot en gember toe. Als de spinazie mooi slap gekookt is voeg je de kokosroom toe.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer deze met de romige kokosnoot saus. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Erg lekker Smaakt goed. Gr. Gerda
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.