Karnemelk citroen taart

(22)

Een karnemelk citroen taart is zacht en vol van smaak door de toevoeging van eieren en boter. Met een heerlijk zelfgemaakte taartbodem.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-09-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Karnemelk citroen taart

Ingrediënten


Ingrediënten taartbodem

  • 250 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • snufje zout
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels koud water

Ingrediënten vulling

  • 350 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf zout
  • 250 ml karnemelk
  • 4 eieren
  • 4 eigelen
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 100 gram gesmolten boter
  • sap en rasp van 1 citroen

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • taartvorm (26 cm)
  • siliconen spatel
  • klein sauspannetje
  • garde
  • grote kom

Karnemelk citroen taart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/karnemelk-citroen-taart


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer. Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet.

Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed. Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in.

Laat een uur lang rusten in de koelkast. Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius. Vet de ronde bakvorm in met boter. Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen.

Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken. Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

Meng in de grote kom 350 gram suiker, eieren, eidooiers, snufje zout en 2 eetlepels bloem tot een glad mengsel met een garde.

Voeg het vanille extract, sap en rasp van een citroen en karnemelk toe en meng nogmaals glad. Smelt ondertussen de boter in het kleine sauspannetje. 

Karnemelk citroen taart
Karnemelk citroen taart

Karnemelk citroen taart afmaken – 45 minuten

Roer de gesmolten boter door het eimengsel en schenk het mengsel op de taartbodem.

Bak de taart in ongeveer 3 kwartier, de taart is goed als de vulling stevig is geworden en de bodem mooi goudbruin. Laat de taart afkoelen en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-01-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-09-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

4 reacties op Karnemelk citroen taart

Demi | StudioKOOK plaatste op 12-01-2017 om 07:41:09
Wat een bijzonder recept, met karnemelk. Heel benieuwd naar!
Ohmydish plaatste op 12-01-2017 om 07:43:01
We hadden nog wat karnemelk over, en we willen zo min mogelijk eten weggooien. Dan is deze karnemelk citroen taart geen straf, toch?
Hester plaatste op 17-05-2020 om 21:01:03
350 Gram suiker? Kan het ook met de helft of mislukt de taart dan?
Ohmydish plaatste op 18-05-2020 om 08:30:32
Hoi Hester, de taart zal dan vrij zuur zijn en zal een minder mooie bovenkant krijgen (zoals je ziet is deze een beetje krokant / gekarameliseerd) Maar mislukken lijkt me niet :) Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.