Een heerlijke simpele huisgemaakte Italiaanse lasagne met tomatensaus. Recept voor 6 personen, klaar in anderhalf uur tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-07-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-lasagne
Snijd de uien in blokjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de basilicum en peterselie fijn. Tik de eieren open in een kommetje en voeg een vierde van de geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout en meng goed samen. Voeg olijfolie toe aan de bakpan en verhit op middel-hoog vuur. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg dan het gemengde gehakt toe en bak rul.
Voeg dan de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe samen met de peterselie, basilicum en laurierblaadjes. Laat het even doorkoken en breng dan op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de pan dan van het vuur af en verwijder de laurierblaadjes.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter of olie en verdeel er een laag saus overheen. Voeg dan een laag lasagne vellen toe en een beetje van het ei-kaas mengsel. Herhaal deze stap voor de resterende lasagnevellen.
Maak de Italiaanse lasagne af door de bovenkant te bedekken met een laag geraspte kaas.
Bak de Italiaanse lasagne in 45 minuten gaar, controleer tussendoor met behulp van een vork.
De lasagne is gaar als de vellen zacht zijn geworden en de kaas mooi goudbruin. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 31-07-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.